Dobra vest: cesta med Serminom in Ankaranom je odprta

Danes ob 7. uri so si vsi, ki radi za pot od Kopra do Ankarana uporabljajo bližnjico čez Sermin, globoko oddahnili. Sprostili so namreč promet po Železniški cesti, ki je bila povsem zaprta vse od 1. avgusta. Družba CPK je izpolnila svojo obljubo in pravočasno končala krožišče na Jadranski cesti in njen priključek proti Srminu.

Včeraj popoldne je bila Železniška cesta še v fazi urejanja, danes 
pa jo bodo odprli za promet.
Včeraj popoldne je bila Železniška cesta še v fazi urejanja, danes pa jo bodo odprli za promet.  

ANKARAN > Novo krožišče bo omogočilo bolj tekoč promet in tistim, ki se pripeljejo iz Kopra, lažje vključevanje na Jadransko cesto. Voznike pa še zmeraj čaka star most, ki na Železniški cesti preči ankaranski obrobni kanal. Ta ostaja isti, torej preozek za sočasen dvosmerni promet in od voznikov še naprej zahteva potrpežljivo vožnjo. Njegova rekonstrukcija naj bi nekega dne prav tako prišla na vrsto, a ne še zdaj.

Dela, ki jih opravljata CPK - družba za vzdrževanje cest, gradbeništvo in druge poslovne storitve v partnerstvu s podizvajalcema, družbama Tegar in Grafist, se bodo nadaljevala, vendar na promet ne bodo več imela vpliva. Vredna so 918.192 evrov, veliko večino jih je plačala Direkcija za infrastrukturo.

Na Jadranski cesti se je že 28. februarja zaradi izgradnje krožišča začela delna zapora prometa, ki jo je urejal semafor, poletje pa je prineslo nujno popolno zaporo Železniške ceste. Vozniki so uporabljali povezavo Sermin - Bertoki - Dekani - Ankaran ter odštevali čas, ko bo Železniška cesta znova odprta.

Sledi še urejanje avtobusnega in kolesarskega postajališča ter nastavek prihodnje kolesarske steze, kar je finančni strošek občine Ankaran in jo bo predvidoma stal 98.339 evrov.


Najbolj brano