Letta po slabem rezultatu stranke napovedal odhod

Vodja Demokratske stranke Enrico Letta je po nedeljskem slabem rezultatu stranke na parlamentarnih volitvah v Italiji danes v Rimu sporočil, da bo odstopil s položaja in se na naslednjem kongresu ne bo potegoval za položaj generalnega sekretarja stranke. Izid volitev je označil za žalosten dan za Italijo in za Evropo.

Enrico Letta je izid volitev označil za žalosten dan za Italijo in za 
Evropo.
Enrico Letta je izid volitev označil za žalosten dan za Italijo in za Evropo. 

RIM > Dejal je, da je zdaj na mladi generaciji, da oblikuje močno opozicijo desni vladi, ki jo bo po volitvah najverjetneje dobila Italija in jo bo vodila vodja postfašističnih Bratov Italije Giorgia Meloni.

Glede zmage Bratov Italije na volitvah je dejal: "Danes je žalosten dan za Italijo in za Evropo." Ob tem je zatrdil, da njegova stranka tudi v opoziciji ne bo dovolila, da Italija odide iz osrčja Evrope.

Letta, ki je bil v letih 2013 in 2014 italijanski premier, levosredinsko Demokratsko stranko vodi od lani. Na nedeljskih volitvah je stranka dobila 19 odstotkov glasov in je pristala na drugem mestu med strankami, za Brati Italije, ki so jih dobili 26 odstotkov. V novem parlamentu bo največja opozicijska stranka.

Bratje Italije so pred volitvami oblikovali desno zavezništvo z Ligo in stranko Naprej Italija, medtem ko je leva sredina na čelu z Demokratsko stranko ostala razdrobljena.


Najbolj brano