Volvo na Danskem prenehal s prodajo dizelskih in bencinskih avtomobilov

Švedski avtomobilski proizvajalec Volvo na Danskem ne prodaja več avtomobilov na dizelski in bencinski pogon, je sporočila danska podružnica družbe Volvo. Danska je tako za Norveško postala druga država na svetu, v kateri se Volvo osredotoča izključno na električna in hibridna vozila.

KOEBENHAVN > Na danski spletni strani podjetja Volvo od torka naprej ni več mogoče zaslediti vozil z motorji na notranje izgorevanje.

V družbi so potezo označili za pomemben mejnik v globalni strategiji podjetja, ki si želi do konca desetletja postati izključno proizvajalec električnih vozil. Sčasoma se želijo posloviti tudi od hibridov, saj je prihodnost povsem električna, je pojasnila vodja Volvo Car Denmark Sarka Heyna Fuchsova.

V primerjavi z drugimi evropskimi trgi je povpraševanje po električnih in priključnih hibridih na Danskem zelo veliko. Infrastruktura za polnjenje električnih vozil je po navedbah avtomobilskega proizvajalca močna in se širi, k večjemu povpraševanju pa prispevajo tudi davčne ugodnosti pri nakupu električnih vozil, je poročala dpa.


Najbolj brano