Luka Dončić je postal metačlovek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je predstavil svoj novi projekt Luk.Ai, ki vsebuje njegov alter ego. V pogovoru za ameriški medij ESPN je Dončić govoril o svoji novi metapodobi, letošnjemu eurobasketu, trenerju Dallas Mavericks Jasonu Kiddu in ciljih pred novo sezono v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

“Zato, ker imam rad tehnologijo in ker sem igral veliko računalniških igric. To je nekaj, kar me je navdušilo in se zelo veselim tega 
projekta,” je o razlogih za nov projekt dejal Luka Dončić. Foto: Profimedia
“Zato, ker imam rad tehnologijo in ker sem igral veliko računalniških igric. To je nekaj, kar me je navdušilo in se zelo veselim tega projekta,” je o razlogih za nov projekt dejal Luka Dončić. Foto: Profimedia

LJUBLJANA > Luk.AI je Dončićeva različica umetne inteligence, ki je videti kot on, govori kot on in ima svojo osebnost. “Gre za umetno inteligenco, sposobno čustvenega, fizičnega in tehnološkega razvoja in napredka,” piše ESPN. Luka Dončić je tako postal metačlovek, ki so ga ustvarili s posebno tehnologijo in bo sposoben interakcije, vadbe, igranja in pogovarjanja z navijači, predvsem prek medijske platforme TikTok, ta bo tudi njegov dom.

“Zelo se veselim tega projekta”

“Zato, ker imam rad tehnologijo in ker sem igral veliko računalniških igric. To je nekaj, kar me je navdušilo in se zelo veselim tega projekta,” je o razlogih za nov projekt dejal 23-letni Ljubljančan. “Ljudje me bodo lahko spraševali in bom lahko odgovoril kot Luk.Ai,” je dodal.

Dončić je med poletjem s slovensko reprezentanco nastopal na evropskem prvenstvu, kjer je Slovenija obrambo naslova evropskih prvakov končala v četrtfinalu, ko je s 87:90 izgubila proti Poljski. “Na turnirju sem se naučil veliko. Bilo je veliko dobrih ekip in igralcev. Naučil sem se biti vodja, pomagati drugim, kako se obnašati in kako ne. Kot vodja sem se naučil veliko stvari,” je letošnjo evropsko prvenstvo povzel Dončić.

EP si je ogledal tudi njegov trener pri Dallas Mavericks Jason Kidd, ki je v minuli sezoni postal glavni trener teksaškega moštva. “Odličen trener je. Ve vse o košarki, saj je igral in bil prvak, pa tudi igral je na moji poziciji. Njegove podaje so bile izjemne. Ko sem videl vse, ki so prišli iz Dallasa, je bilo to nekaj posebnega in zelo prijetnega in zahvalim se jim vsak dan," pravi slovenski organizator igre.


Najbolj brano