Pod Plavjami ne bo več nočnega kopanja predorov

Krajani na Plavjah, ki so trpeli zaradi nočne gradnje predorov drugega tira tik pod hišami, si bodo čez dober teden lahko oddahnili. Na 2TDK so jim prisluhnili, tako da gradbinci tam ponoči, med 20. in 8. uro, ne bodo več delali. “Dober teden potrebujemo, da premaknemo stroje in ekipe na drugo gradbišče,” pravi generalni direktor 2TDK Pavle Hevka.

Tudi Krajevna skupnost Škofije, ki jo vodi Matjaž Čok, je pozvala 2TDK k ustavitvi nočnega
Tudi Krajevna skupnost Škofije, ki jo vodi Matjaž Čok, je pozvala 2TDK k ustavitvi nočnega 'pikiranja'.  Foto: arhiv PN

PLAVJE > “Končno, odlična novica,” je skorajšnjo rešitev včeraj pozdravila krajanka Plavij Nevenka Berce. V PN smo poročali o hrupu, ki moti spanec približno 20 družin v KS Škofije s hišami nad bodočima predoroma. Gradbinci sicer ponoči niso minirali, a se je izkazalo, da je delo z udarnim kladivom še bolj moteče.

“Ta način gradnje je res zelo obremenjujoč za ljudi, tolčenje s hidravličnih kladivom je ponoči nevzdržno, zato smo se odločili, da gradbinci v nočnem času gradbenih del ne bodo izvajali. Ekipe bomo premaknili na drugo lokacijo. Vendar pa pri milijardnem projektu tega ne moremo narediti čez noč, samo še nekaj dni naj krajani potrpijo, da to izpeljemo,” je povedal generalni direktor 2TDK Pavle Hevka. K ustavitvi nočnega dela pod Plavjami je 2TDK pozval tudi predsednik KS Škofije Matjaž Čok.

Pavle Hevka

generalni direktor 2TDK

“Ta način gradnje je res zelo obremenjujoč za ljudi, tolčenje s hidravličnih kladivom je nevzdržno, zato smo se odločili, da gradbinci v nočnem času gradbenih del ne bodo izvajali.”

Pavle Hevka (foto: Zdravko Primožič/FPA)

Črtanje nočnega dela na območju pod vasjo bo gradnjo zamaknilo za približno tri mesece, a Hevka pravi, da to ne bo vplivalo na izvedbo projekta v zastavljenem roku in na črpanje nepovratnega evropskega denarja. “Po pogodbi izvajalcu pripada odškodnina, če naročnik dela ustavi. Gre za približno 600.000 evrov. A ker bo turški izvajalec v tem času ekipe preselil na drugo delovišče, se dogovarjamo, da bi bil ta zahtevek čim nižji,” pojasnjuje Hevka.


Najbolj brano