Vasilij Žbogar je pristal, kandidiral bo za župana

Vasilij Žbogar je danes tudi uradno naznanil, da bo na letošnjih volitvah kandidiral za izolskega župana. Kandidiral bo kot neodvisen kandidat, z zbiranjem podpisov.

Vasilij Žbogar Foto: Zdravko Primožič/FPA
Vasilij Žbogar Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > “Želim si postati župan, ki bo združeval in bo do vsakogar korekten, pošten in spoštljiv. Župan, ki bo skupaj z vami po štirih letih še bolj ponosen na Izolo,” je Vasilij Žbogar zapisal v nagovoru izolskim volilkam in volilcem. Dodal je še, da ima Izolo res rad, njeno ime je s ponosom večkrat ponesel v svet in to počne še danes.

Žbogar je namreč med najbolj prepoznavnimi in popularnimi Izolani, saj je osvojil tri olimpijske medalje, desetletje in pol je bil v vrhu svetovnega jadranja, s svojim odprtim in prijaznim pristopom pa je pridobil veliko navijačev in naklonjenosti ne samo v Sloveniji, temveč tudi v svetu.

“Čutim, da lahko za Izolo naredim še veliko, zato vse občane vabim v nov projekt: Vasilij Žbogar za župana. Skupaj bomo delali za dobro našega domačega mesta. Delitve na 'naše in vaše' niso moja pot, izključevanje mi je bilo vedno tuje, saj spoštujem vse in vsakogar. Znam usklajevati različne poglede in interese, znam poiskati pot, ki je dobra za vse, ne le za posameznike,” je še povabil ljudi, da se mu pridružijo.

Žbogar je prvi, ki je uradno potrdil, da se podaja v župansko tekmo, čeprav še nekaj Izolanov resno razmišlja o kandidaturi. Med njimi tudi dosedanji župan Danilo Markočič. Žbogar je v lokalno politiko zajadral pred štirimi leti, ko je bil na listi Ponosni na Izolo izvoljen za člana občinskega sveta. Njegova lista je večinoma sodelovala v županovi koaliciji. Vasko se je med županskimi kandidati omenjal že pred meseci, saj je bil med četverico, ki ga je evidentirala njegova lista, a je bil v preteklih mesecih močno vpet v jadralski projekt Krpani jadrnic razreda SSL47.

Zato je tudi zapisal, da se je za kandidaturo odločil po tehtnem premisleku. Kot prepoznaven posameznik bo Žbogar zagotovo glavni favorit za zmago na volitvah župana.


Najbolj brano