Rafti, kajaki in supi zasedli Sočo

Po reki Soči od čolnarne Kajak kluba Soške elektrarne (Pri Žogici) v Solkanu do plavajočega pomola pri pevmskem mostu onkraj meje je dopoldne na približno šest kilometrov dolgi progi veslalo 238 udeležencev tradicionalne, že 37. Soške regate.

 Foto: Mateja Pelikan
Foto: Mateja Pelikan

SOLKAN > Prireditev, ki se je začela ob 11. uri, sta organizirala Kajak klub Šilec in Kajak klub Soške elektrarne (KKSE) s podporo novogoriškega zavoda za šport in ob sodelovanju novogoriške in goriške občine.

Udeleženci regate, ki so prišli z vseh koncev Slovenije, največ pa je bilo Goričanov z obeh strani meje, so ob minimalnem vodostaju reke veslali v raftih, kajakih in na supih. Kot je povedal Andrej Humar iz Kajak kluba Soške elektrarne, je bilo udeležencev letos več kot lani. “Rekord izpred nekaj let je 319 udeležencev. Počasi se mu spet bližamo,” je še dodal.

Po zaključku regate so se udeleženci zbrali v Kajak centru Solkan, kjer je potekalo družabno srečanje z nagrajevanjem najštevilčnejše skupine, najstarejšega in najmlajšega udeleženca in srečelovom.


Najbolj brano