Pohod prijateljstva spet zbližal Goričane z obeh strani meje

Na Trgu Evrope se je ob 8.30 zjutraj začel in zgodaj popoldne tudi zaključil Pohod prijateljstva, ki je privabil prebivalce obeh mest, nekateri pa so prišli tudi bolj od daleč.

 Foto: Nace Novak
Foto: Nace Novak

NOVA GORICA, GORICA > 30 let po nekdanjem tradicionalnem pohodu se je ob lepem vremenu na šest oziroma dvanajst kilometrov dolgo progo podalo 731 udeležencev z obeh strani meje.

Pot je vodila s Trga Evrope na Solkansko polje in po goriških ulicah do Travnika, skozi predor pod gradom, čez mejo na Kostanjevico in naprej ob Kornu, kjer je šestkilometrska trasa zavila v središče mesta, daljša pot pa je vodila naprej do Panovca in skozi novogoriški mestni gozd do Magme X, potem pa skozi industrijsko cono Meblo, mimo Komunale in nekdanje Qlandie, gledališča (kjer sta se trasi znova združili) in občinske stavbe na Bevkov Trg, potem pa po Erjavčevi nazaj do Trga Evrope.

Pohodniško prireditev z geslom “Dve mesti, eno srce” sta organizirala Zavod za šport Nova Gorica in Gruppo Marciatori Gorizia. Ob zaključku prireditve so nagradili tudi najstarejšega in najmlajšega udeleženca, pri čemer je bil najmlajši, ki je progo zmogel v vozičku v spremstvu staršev, letnik 2022, najstarejši pa se je lahko pohvalil z rojstvom daljnega leta 1926. Kdor je želel, je imel ob zaključku hoje na voljo tudi tradicionalno pašto.


Najbolj brano