Postavili so temeljni kamen za vaški dom

Na Šaredu so včeraj postavili temeljni kamen za nov večnamenski objekt, ki bo središče kulturnega, športnega in družabnega življenja kraja. Do januarja bodo uredili pritličje in zunanjost, za kar so predvideli 760.104 evre.

Vaški dom bo zrasel  nekaj metrov stran od mesta, kjer je stal 
zabojnik, predhodnik doma. Zabojnik so januarja prestavili ob 
nogometno igrišče,   v njem  shranjujejo športne rekvizite.
Vaški dom bo zrasel nekaj metrov stran od mesta, kjer je stal zabojnik, predhodnik doma. Zabojnik so januarja prestavili ob nogometno igrišče, v njem shranjujejo športne rekvizite. 

IZOLA > Gradbeno dovoljenje je občina dobila maja, še pred sredino junija je postalo pravnomočno. Z javnim razpisom je izbrala izvajalca, koprsko podjetje Finali, za projektiranje pa izolsko podjetje Oblika2 Roberta Južniča.

Kot je povedal župan Danilo Markočič, bo vaški dom sodoben in namenjen kulturnemu udejstvovanju Šaredinov, pripravi prireditev, predavanj, razstav, delavnic, pa tudi njihovi športni vadbi, saj so krajani že leta 2003 ustanovili Športno kulturno društvo (ŠKD) Šared, ki ga vodi Marko Marancin, predstavnik vaške skupnosti v svetu KS Korte. Nove prostore bodo po potrebi koristili za zbore krajanov in zdravstvene storitve na terenu.

Po besedah direktorja Komunale Denisa Beleta bo imel vaški dom 331 kvadratnih metrov uporabne površine in 13 parkirnih mest. Nad 160 kvadratnih metrov velikim pritličjem so predvideli mansardo, ki bo skupaj z večnamensko teraso merila 171 kvadratnih metrov.

V prvi etapi bodo zgradili zgolj pritličje z večnamensko dvorano, manjšo pisarno, čajno kuhinjo, shrambo, sanitarijami in tehničnim prostorom. Naložbo vrednotijo na 760.104 evre, dela naj bi sklenili do konca leta.

Da bo občina vaški dom dokončala, ko bo imela dovolj denarja, sta že pred časom napovedala predstavnika vaške skupnosti, Marancin in Katica Gužič, tudi Desusova občinska svetnica.


Najbolj brano