V Knežaku ostali brez pogodbene pošte

Vaščani treh bistriških vasi, Knežaka, Bača in Koritnic, so ostali brez pogodbene pošte, saj je Pošta Slovenije pred kratkim z izvajalcem, podjetjem Merkantil, prekinila pogodbo. Vaščanom je začasno na voljo mobilna pošta, do oktobra pa naj bi Pošta vzpostavila poslovalnico v bivšem krajevnem uradu v Knežaku.

Krajanom Knežaka in okoliških vasi je začasno na voljo mobilna 
pošta. Foto: Občina Ilirska Bistrica
Krajanom Knežaka in okoliških vasi je začasno na voljo mobilna pošta. Foto: Občina Ilirska Bistrica

KNEŽAK > “Pošta Slovenije si bo prizadevala pridobiti novega pogodbenega partnerja in ponovno vzpostaviti pogodbeno pošto. Do takrat se dogovarjamo o najemu enega od občinskih prostorov v Knežaku, kjer bi vzpostavili redno pošto. Pričakujemo, da bi pogodbo o najemu lahko sklenili do oktobra,” so sporočili s Pošte Slovenije.

Poslovalnico naj bi odprli v prostorih bivšega krajevnega urada v Knežaku, kjer je pošta v preteklosti že delovala, trenutno pa so ti občinski prostori prazni. Do takrat bo vaščanom na voljo mobilna pošta, poštno vozilo pa je zaradi boljše internetne povezave in boljše dostopnosti parkirano pred zdravstveno postajo v Knežaku.

Kaj je bil razlog za prekinitev izvajanja pogodbene pošte na bencinski črpalki Merkantil, na Pošti konkretno niso pojasnili, odpovedi naj bi, kot navajajo, botroval “nastanek okoliščin, ki so vplivale na medsebojno sodelovanje obeh pogodbenih partnerjev”.

Na pomisleke glede precej okrnjenega delovnega časa mobilne pošte, saj ta posluje samo dve uri na dan v dopoldanskem času, le ob sredah pa popoldan, odgovarjajo, da je to običajen urnik obratovanja v primerih, ko pošto prevzame ponovno v poslovanje Pošta Slovenije. “Gre za minimalni delovni čas, ki ga mora Pošta Slovenije zagotavljati za uporabnike poštnih storitev, in takšen ostane do ponovnega preoblikovanja v pogodbeno pošto,” še navajajo.

Ob tem poudarjajo, da se za uporabnike kakovost izvajanja poštnih storitev ne bo poslabšala, saj so krajanom na voljo vse običajne storitve: sprejem in izročanje pisemskih pošiljk in paketov, plačilo položnic, dvig ali polog gotovine, plačilne in bančne storitve za komitente Nove KBM, prav tako je mogoče kupiti znamke, kuverte, paketno embalažo in drugo.


Najbolj brano