Punk Rock Holiday ostaja na Sotočju

Ob sotočju Soče in Tolminke so znova odmevali punk in rock ritmi, na katere je rajalo dobrih 5000 obiskovalcev. Na tolminskem Sotočju se je zaključil že jubilejni 10. festival Punk Rock Holiday.

Punk Rock Holiday je  tudi letos privabili tako domače kot tuje obiskovalce, lačne dobrega festivala.  Foto: Boštjan Boškin
Punk Rock Holiday je tudi letos privabili tako domače kot tuje obiskovalce, lačne dobrega festivala.  Foto: Boštjan Boškin

TOLMIN > Priljubljeni festival se je po dveh letih pandemičnega premora vrnil na Sotočje. Obiskovalce je v petih dneh zabavalo 50 glasbenih skupin, na roke pa jim do konca šlo tudi sončno in suho vreme.

Poslastica, imenovana The Interrupters

Med izvajalci jih je večina že nastopala na Sotočju, nekaj pa je bilo tudi novosti. Med temi velja predvsem izpostaviti ameriško ska-punk poslastico The Interrupters, ki je v Sloveniji nastopila prvič. Glavne zvezde četrtkovega večera je občinstvo navdušeno sprejelo, ti pa so se jim zahvalili z energičnim nastopom in obljubo, da se v Slovenijo še vrnejo.

5000 pretežno tujih obiskovalcev, med katerimi so prevladovali Nemci, so zabavali še Ignite, Comeback Kid, Lagwagon, Flogging Molly, Lagwagon, Mad Caddies in Anti Flag. Glavne zvezde zaključnega večera Bad Religion pa so zaradi družinskih razlogov žal prekinili svojo evropsko turnejo in jih tako niti v Tolmin ni bilo.

V idilo na Sotočju je obvoznica že zarezala

Tolminski festivali si že ves čas prizadevajo, da bi bili čim bolj ekološki. Letošnja novost so simpatični kozarci za večkratno uporabo, ki bodo marsikomu gotovo predstavljali tudi praktičen festivalski spominek.

Sicer pa sta v festivalsko idilo na Sotočju zarezali gradnja obvoznice in sprememba politične klime v tolminski občini. Slednja se je namreč, domnevno zaradi pritožb prebivalcev, odločila spremeniti festivalski režim na Sotočju. Po besedah organizatorja tako obvoznica kot njena gradnja nimata večjega vpliva na obiskovalce festivala Punk Rock Holiday, z občino pa se trudijo najti skupni jezik.

Zaradi omejevanja hrupa v nočnem času se bo poslej glasbeni program po enih zjutraj preselil v notranjost, glasna glasba pa je v nočnem času prepovedana tudi v kampu. Za razliko od starejšega in večjega festivala Metal Days, ki mu bo obvoznica odvzela večji del prizorišča, po besedah organizatorjev Punk Rock Holiday tako ostaja na edinstvenem Sotočju.


Najbolj brano