KKK Žusterna slavi 40 let in vabi na regato Capris

Letos mineva okroglih 40 let, odkar je začel delovati Kajak kanu klub Žusterna, ki je kot prvi v Sloveniji začel združevati kajakaše na mirnih vodah. Zato bo še posebej veselo tudi na sobotni 33. regati Capris, ki je sčasoma postala simbol kluba.

Utrinek z regate Capris iz leta 2019 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Utrinek z regate Capris iz leta 2019 Foto: Tomaž Primožič/FPA

ŽUSTERNA > Regate Capris se vsako leto udeležijo tako slovenski kot tudi tuji klubi. Letos pričakujejo okrog 150 tekmovalk in tekmovalcev iz več kot desetih klubov, pretežno slovenskih, pa tudi iz Italije in Slovaške.

Zaradi spremenjenega akvatorija se bodo letos tekmovalci v kajakih enosedih in dvosedih pomerili na olimpijskih razdaljah 200 metrov v smeri z rta pri otočku proti klubu in 500 metrov v smeri Molet - klub.

Vse, ki se kopajo na obali med otočkom in Centrom vodnih športov v Žusterni, prosijo, naj bodo v času tekmovanja med 8. in predvidoma 13. uro previdni in ne plavajo na kajakaški progi, ki bo v neposredni bližini.

V mladinski in članski konkurenci je razpisana tekma tudi za kanuiste in kanuistke. Kategorije vključujejo cicibane, mlajše in starejše dečke in deklice, mlajše in starejše mladince in mladinke ter člane. Tudi letos se bodo med seboj pomerili mešani pari v kajaku dvosedu.

Vse, ki bi se želeli preizkusiti v vodnem športu, ki zahteva ravnotežje, vabijo, da jih obiščejo v Centru vodnih športov. V prostorih kluba so v avgustu na voljo vsako popoldne (razen ob nedeljah), v septembru pa bodo v primeru, da bo akcija Dnevi odprtih vrat koprskega športa izvedena, omogočili vsem zainteresiranim prosto vadbo v popoldanskem času. Vse informacije o tečajih in vpisu so sicer na voljo na spletni strani kluba www.kkkzusterna.si.


Najbolj brano