Anji Osterman zmanjkalo moči, na 500 metrov šesta

Slovenski kajakašici Anji Osterman ni uspelo priveslati do svoje prve medalje na svetovnih prvenstvih v enojcu. Na prvenstvu v Halifaxu je v disciplini 500 metrov zasedla šesto mesto, potem ko je bila dolgo časa na drugem, v igri za kolajne pa vse do finiša, v katerem ji je zmanjkalo moči.

Anja Osterman Foto: Kajakaška zveza Slovenije
Anja Osterman Foto: Kajakaška zveza Slovenije

HALIFAX > Zlato kolajno je pričakovano osvojila olimpijska prvakinja Novozelandka Lisa Carrington, drugo mesto je presenetljivo zasedla Hrvatica Anamaria Govorčinović, ki je zaostala sekundo in 26 stotink, tretje pa Nemka Jule Hake, njen zaostanek je znašal sekundo in 61 stotink.

Ostermanova, ki letos na svetovnih prvenstvih prvič tekmuje v enojcu, ima do zdaj s prvenstev tri kolajne v dvojcu skupaj s Špelo Ponomarenko Janić, s katero se je po lanski sezoni razšla.

Koprčanka - v finale A se je uvrstila s skupno četrtim časom polfinala, tokrat pa je za zmagovalko zaostala dve sekundi in 17 stotink, bo v nedeljo nastopila tudi v finalu A na 200 metrov, v tej disciplini je v polfinalu zabeležila najboljši čas.


Najbolj brano