Na Bonifiki bodo na ogled najlepši štirinožni prijatelji

Od danes do nedelje bo prireditveni prostor na koprski Bonifiki, za pokritim olimpijskim bazenom, prizorišče mednarodne razstave psov Istra 2022. Pričakujejo več kot 3000 živali, ob tem pa še najmanj dvakrat več njihovih spremljevalcev.

Lastniki psov vzorno poskrbijo in uredijo svoje štirinožne prijatelje.  Foto: Tomaž Primožic/FPA
Lastniki psov vzorno poskrbijo in uredijo svoje štirinožne prijatelje.  Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Lanska razstava v Kopru je bila očitno uspešna, udeleženci več kot zadovoljni, zato se je Športno kinološko društvo Canis odločilo za organizacijo letošnje prireditve. Nanjo je prijavljenih skoraj 3000 psov iz 30 držav. Večina jih je iz Slovenije in sosednjih držav, najdaljšo pot pa bodo opravili tisti, ki bodo prišli iz Združenih držav Amerike. Psi so razdeljeni v več kot 200 pasem, poleg tega pa so glede na starost razvrščeni še v posamezne razrede.

Dogodek je v prvi vrsti pomemben za rejce in poznavalce, za običajne obiskovalce pa je lepa priložnost, da v živo vidijo predstavnike različnih pasem, med katerimi bo tudi nekaj zelo redkih. Ogled bo za vse obiskovalce brezplačen, možen pa je tudi izven uradnega programa. V okviru razstave bo vsak dan od 19.30 do 22.30 potekalo ocenjevanje psov. Pri tem se ne ocenjuje njihove sposobnosti oziroma znanje, temveč zgolj izgled. Psi bodo na prizorišče prišli že prej, po 17. uri. Še nekoliko kasneje, okrog 23. ure, bo komisija ocenjevalcev opravila finalni izbor najlepših psov.

V nedeljo, 7. avgusta, bo tudi uradno razglasila najlepše v posameznih kategorijah, hkrati pa bo izbrala najlepšega psa razstave. V tem finalnem izboru bodo sodelovali zmagovalci desetih najpomembnejših pasemskih skupin: ovčarski in pastirski psi, pinči, šnavcerji, molosi in švicarski planšarski psi, terierji, jazbečarji, špici in pratipski psi, goniči in krvosledci, ptičarji, prinašalci, šarivci in vodni psi, pritlikave pasme in hrti.

Zaradi razstave bo na parkirišču za olimpijskim bazenom popolna zapora parkirišča do nedelje do polnoči.


Najbolj brano