Pet načinov, da odženemo slabe energije

Čudodelni recepti, kako iz naših življenj izgnati negativno energijo, ne obstajajo. Za vsako spremembo moramo imeti voljo in se sami potruditi v smer, ki se nam zdi prava.

Na kakšen način torej najbolj hitro in za vedno čim dlje od nas odgnati negativno energijo?

Zbrali smo pet nasvetov, ki zagotovljeno delujejo, imajo pa še eno čudovito lastnost: tako enostavni so, da se jih ni treba učiti, ne posegajo v naš ustaljeni ritem življenja - kaj šele, da bi ga motili.

Čim bolj se trudite spoznati sebe, tem lažje spoznate, kaj na vas vpliva slabo.

Vdih - izdih

Morda se vam bo zdelo smešno preprosto, a verjemite, da ob trenutkih nelagodnega počutja, najhitreje deluje: v mirnem kotičku, lahko tudi v kotu hodnika v službi, nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite. Bitje srca se vam bo umirilo, možgani pa bodo dobili informacijo, da je vse v najlepšem redu. Ko dobite slabe novice in se vam zdi, da je zaradi njih konec sveta, ravnajte podobno: zaprite oči in čim globlje dihajte.

Zajtrk, zajtrk, zajtrk

Zakaj kar trikrat zajtrk? Saj že ptički na veji čivkajo, da je zajtrk najbolj pomemben dnevni obrok, ki nas oskrbi z energijo za ves delovni dan. Pa vseeno zelo velik odstotek ljudi svoj dan začne s skodelico kave na prazen želodec, kar je resnično ena najslabših možnih navad. Bio rogljiček je sicer boljša izbira, a mu dodajte vsaj jogurt, kuhano jajce ali pest nezmletih žitaric. S kvalitetnim zajtrkom boste živi in živahni ter močni za spopade z vsakodnevnimi težavami.

Vadba, igranje ali petje

Vseeno je, kakšne konjičke imate, pomembno je le, da se ob njih razbremenite in v njih uživate. Pogosto se je po napornem dnevu v službi težko posvetiti kakšni naporni fizični vadbi, a nič ne de. Vstanite s kavča in se zazibajte v zvoku ljube melodije, še bolje, če malo popevate zraven. Pojdite pod tuš - in si prepevajte na ves glas. Igrajte se sami s seboj.

V “cono nelagodja” pogosto zapademo tudi v prometu, ko obstanemo v koloni. Spet ravnamo po načelu. Migajmo s prsti, pojmo si in z glavo dajajmo ritem melodiji. Življenje je igra.

Tempelj sprostitve

Do zdaj smo pametovali mi, zdaj pa se vi zarijte globoko vase in poiščite vse tiste trenutke, v katerih ste začutili posebno ugodje in ki so vas napolnili s sproščujočo energijo in predmete, ki so vas takrat obkrožali. Ko to ugotovite, ste že na pol poti. Naslednji korak naj bo ureditev vašega osebnega kotička, templja miru in sprostitve. Zanj ne potrebujete palače, dovolj bo čisto majhen prostorček, ki pa bo samo vaš in za vas.

Izražajte se

Pogosto smo v situacijah, ko težko izrazimo svoje misli in občutke. Ali sami nismo najbolj zgovorni, ali družba ni prava … in še na desetine razlogov bi lahko navedli. A kar vas teži, morate dati iz sebe. Če se ne morete izraziti pred drugimi, povejte sami sebi. Če je tudi to težko, si pa pišite dnevnik. Izlijte iz sebe, kar vas teži.


Najbolj brano