Oslavski vinarji s prijatelji pod Kalvarijo v Gorici

V gostilni Al Ponte del Calvario, ob cesti, ki vodi iz Gorice v Števerjan, se v ponedeljek, 18. julija, obeta vrhunski gastronomski dogodek.

GORICA > S svojimi vini se bodo predstavili člani konzorcija Rebula z Oslavja Fiegl, Primosic, Il Carpino, La Castellada, Radikon, Dario Prinčič in Gravner, za hrano pa bodo poskrbeli gostinci iz regije, ob gostiteljih še Rosenbar, Alla luna, Korsič, Turri, Al cavallino, Manuela Rossi, Gabrovec, Soban, L'ca golosa in Il fornaio Cozzutti.

S tem se nadaljujejo skupni nastopi vinarjev z Oslavja, ki po vsem svetu slovijo po dolgo macerirani rebuli. Zanjo se potegujejo za nacionalno italijansko zaščito, ob skupnih promocijskih akcijah - spomladi so bili v Milanu, na Sardiniji, v Firenzah, Veroni, Trstu, Izoli in še kje - pa vabijo tudi v domačo vas, ki so jo povezali s potjo med kletmi in oranžnimi klopmi ob njej.

Okusen večer pod Kalvarijo, le streljaj od Oslavja, bo izvrstna priložnost za srečanje s titani pridelave maceriranih vin. Vstopnica za gastronomski večer stane 60 evrov, obvezne pa so rezervacije po mailu info@sdgz.it oziroma po telefonu +386 32 905 211 94.

Na fotografiji iz Verone so oslavski vinarji (z leve): Stefano Bensa (La Castellada), Marko Prinčič, Mateja Gravner, Matej Fiegl, Saša Radikon, Marko Primosic in spredaj Franco Sososl (Il Carpino).


Najbolj brano