Od danes v slovenski Istri prepovedana tudi uporaba pitne vode za kmetijske namene

Zaradi zaostrovanja sušnih razmer in nadaljnjega upadanja razpoložljivih vodnih virov Rižanski vodovod od danes uvaja dodatno omejitev uporabe pitne vode. Do danaljnjega je prepovedano zalivanje kmetijskih površin in druga raba pitne vode v kmetijstvu.

Do danaljnjega je prepovedano zalivanje kmetijskih površin in 
druga raba pitne vode v kmetijstvu.
Do danaljnjega je prepovedano zalivanje kmetijskih površin in druga raba pitne vode v kmetijstvu. 

ISTRA > Ob širitvi prepovedi ne nujne uporabe pitne vode tudi v bodoče veljajo vsi do sedaj že sprejeti ukrepi, sporočajo iz Rižanskega vodovoda.

Do nadaljnjega so izklopljeni zalivalni sistemi na javnih zelenicah, zaprti tuši na vseh plažah, izklopljene fontane in vodni motivi na javnih površinah. Prepovedano je zalivanje zelenic in pranje avtomobilov, izjema so avtopralnice, ki za pranje uporabljajo reciklirano vodo. Komunalna podjetja bodo še naprej drevesa in cvetlične grede zalivala samo iz možnih vodnih zajetij in drugih vodnih virov.

“Prosimo vse občane, da dosledno upoštevajo prepovedi, ker se samo na ta način lahko izognemo prekinitvam v dobavi vode, že pred iztekom tega meseca,” še sporočajo iz Rižanskega vodovoda.

Dodajajo, da so jih v preteklih dneh nekateri odjemalci obveščali o primerih kršitve prepovedi. Ker so za obravnavo kršitev pravi naslov inšpekcijske službe, prosijo, da se ljudje kršitve prijavljajo na telefonsko številko 080 44 49.


Najbolj brano