Objavljen razpis za direktorja EPK GO! 2025

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica je danes objavila razpis, s katerim iščejo novega direktorja javnega Zavoda GO! 2025 - Evropska prestolnica kulture Nova Gorica. Dosedanja direktorica zavoda Kaja Širok je prevzela funkcijo v kabinetu predsednika vlade, zavod ima trenutno v. d. direktorja.

Razpis za  novega direktorja javnega Zavoda GO! 2025, ki ga je 
danes objavila komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica, bo odprt do 
12. avgusta. Foto: Jana Rajh Plohl
Razpis za novega direktorja javnega Zavoda GO! 2025, ki ga je danes objavila komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica, bo odprt do 12. avgusta. Foto: Jana Rajh Plohl

NOVA GORICA > Za direktorja bo lahko imenovan kandidat, ki poleg splošnih pogojev, določenih z zakonom, izpolnjuje še druge pogoje: visokošolsko univerzitetno izobrazbo ali najmanj specializacijo po visokošolski strokovni izobrazbi oziroma magistrsko izobrazbo (druga bolonjska stopnja), ima najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih, pozna strokovno področja dela zavoda, ima aktivno znanje slovenskega jezika in znanje angleškega jezika na višji ravni ter ima sposobnost organiziranja in vodenja.

Kandidati bodo morali prijavi na javni razpis priložiti življenjepis ter program razvoja in delovanja zavoda za mandatno obdobje.

Razpis je odprt do 12. avgusta, so sporočili iz novogoriške občine. Objavljen je na spletni strani Javnega zavoda GO! 2025 in na spletni strani Mestne občine Nova Gorica.

Kaja Širok se je vodenju zavoda odpovedala v začetku junija po le treh mesecih, ko so jo povabili, da se pridruži ekipi predsednika vlade. Na izredni seji novogoriškega mestnega sveta 24. junija je bil nato na mesto v. d. direktorja zavoda imenovan Gorazd Božič.

Še pred razpisom za direktorja zavoda pa so novogoriški svetniki potrdili tudi spremembo odloka o ustanovitvi javnega zavoda GO! 2025 - Evropska prestolnica kulture, s katerimi so iz pogojev za imenovanje direktorja javnega zavoda umaknili zahtevo po znanju italijanskega jezika.


Najbolj brano