(FOTO in VIDEO) Anika in Tinkara skupaj čez rob do prepričljive zmage

S prepričljivim vodstvom v seštevku štirih kategorij glasov sta veliko zmago na 41. izvedbi festivala Melodije morja in sonca v tandemu odnesli Anika Horvat in Tinkara Kovač s pesmijo Do roba in še čez.

Tinkara in Anika sta zmago proslavili ob slastni torti. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Tinkara in Anika sta zmago proslavili ob slastni torti. Foto: Tomaž Primožic/FPA

PORTOROŽ > Z izvedbo skladbe s keltskim pridihom, za katero je glasbo napisal Aleš Klinar, besedilo pa Leon Oblak, sta Anika Horvat in Tinkara Kovač povsem prepričali občinstvo v Avditoriju, strokovno žirijo in radijske postaje.

Foto: Tomaž Primožič/FPA

Foto: Tomaž Primožič/FPA

V vseh treh kategorijah sta prejeli največ, torej 12 točk, medtem ko je največ glasov od doma prejel Isaac Palma za pesem Zdaj je čas. A skupni seštevek točk je določil nesporno zmago dveh primorskih veterank slovenske glasbene scene, ki sta obenem prejeli tudi nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti.

Končni seštevek vseh glasov

Nagrado Danila Kocjančiča za najbolj obetavno izvajalko pa je žirija, ki jo je na odru zastopala operna pevka Štefica Grasselli - Steffy (ob njej pa sta jo šestavljala še Zdenko Cotič in Patrik Greblo), namenila Postojnčanki Ninnay (Nini Bužanin Simčič), ki se je predstavila s skladbo Nočem tja.

Ninnay (Foto: Tomaž Primožič/FPA)

Voditeljske vajeti poletnega festivala so bile tudi tokrat v rokah vselej brezhibne Lorelle Flego, ki je prav nocoj slavila tudi rojstni dan. Njena sovoditelja - uigrani primorski radijski dvojec Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač - pa sta občinstvo nasmejala z duhovitimi popestritvami odrskega dogajanja - od “modne revije” v damskih oblekah in visokih petah do posodobljene različice pravljice Rdeča kapica s pevskimi vložki, ki so delno obnovili zgodovino zmagovalnih skladb festivala MMS.

Lorella Flego (foto: Tomaž Primožič/FPA)

Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač sta, preoblečena v Genovefo in Filomeno, Lorelli pokazala, da nosita čevlje z visoko peto. (foto: Tomaž Primožič/FPA)

Ob spremljavi festivalskega benda pod vodstvom Tomija Puriča se je zvrstilo 12 nastopov. Poleg omenjenih je občinstvo prisluhnilo še liričnemu troglasju ženskega tria Tosca Beat in skladbi Colori della vita, zasedbi San Di Ego in njenemu sporočilu, da Človek mora imeti sanje, Nini Lampret in njeni nežni Modrini, energični Moyi, ki je opevala Luno, klasični Nuši Derendi, ki je navdušila s počasnim Valčkom in v seštevku točk zasedla drugo mesto, zasedbi Radar, ki je izstopala z rockerskim slogom in dvojezičnim sporočilom skladbe Moje meje, da pravih meja ni, so le tiste v glavi. Glasen aplavz občinstva si je prislužil tudi duo BosaZnova, ki je bosih nog v nežnem dvoglasju predstavil skladbo Želje. V laseh polno imaš soli je prepeval Žiga Jan, s sodobno produkcijo skladbe Adrenalin in s pripadajočim plesnim nastopom pa je kot zadnja nastopila Mia Guček.

Tik pred razglasitvijo rezultatov je po letu dni v Avditoriju ponovno zazvenela tudi Ples v dežju, s katero je lani osvojila zmago Tatjana Mihelj.


Najbolj brano