Na pobočju Stola nad Kobaridom se je smrtno ponesrečila padalka

Na pobočju Stola nad Kobaridom je včeraj ob 13.42 strmoglavila jadralna padalka.

Jadralno padalko, ki je na kraju nesreče podlegla poškodbam, so 
s policijskim helikopterjem prepeljali v Tolmin. Fotografija je 
simbolična. Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Jadralno padalko, ki je na kraju nesreče podlegla poškodbam, so s policijskim helikopterjem prepeljali v Tolmin. Fotografija je simbolična. Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin

KOBARID > Gorski reševalci GRS Tolmin so preiskali težko dostopno in močno zaraščeno severno pobočje Stola in našli negibno jadralno padalko, ki ni kazala znakov življenja.

Kasneje je zdravnica Splošne ambulante Kobarid na kraju lahko le potrdila smrt jadralne padalke in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili v Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

V nadaljevanju so ugotovili, da se je smrtno ponesrečila 49-letna državljanka Nemčije.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je včeraj ob 12.50 skupina osmih jadralnih padalcev iz Nemčije poletela z vzletišča Kobala na Tolminskem. Med njimi je bila tudi pokojna 49-letna jadralna padalka, ki je kasneje zaradi padca podlegla poškodbam. Zaradi težko dostopnega terena so preminulo kasneje prevzeli člani združene ekipe gorske reševalne službe in helikopterske nujne medicinske pomoči in jo s policijskim helikopterjem prepeljali na helidrom v Tolmin, kjer je pokojno prevzela pogrebna služba.

Policija je o tragični nesreči obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici ter preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.

Bovški policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano