Danes dražba parcel na Šaredu

Po daljšem premoru izolska občina za danes spet sklicuje javno dražbo, na kateri bo med drugim prodajala pet gradbenih parcel na Šaredu in stanovanje v starem mestnem jedru. Za skupaj osem nepremičnin se nadeja najmanj 910.314 evrov.

Občinske parcele za prodajo na Šaredu Foto: Občina Izola
Občinske parcele za prodajo na Šaredu Foto: Občina Izola

IZOLA > Parcele na Šaredu so namenjene stanovanjski gradnji in ležijo v zahodnem delu naselja na nepozidanem zemljišču pod cesto, ki vodi iz Izole proti središču naselja. Velike so od 556 do 994 kvadratnih metrov in so delno komunalno opremljene. Občina za najcenejšo pričakuje najmanj 124.000 in za najdražjo vsaj 218.000 evrov, kar nanese več kot 219 evrov za kvadratni meter. Kupci pa bodo morali plačati tudi akontacijo komunalnega prispevka v višini 10.000 evrov.

Poleg teh zemljišč bo občina ponudila še dve na različnih lokacijah in 38 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Kumarjevi 6 v starem mestnem jedru. Nahaja se v tretji etaži in je potrebno celovite obnove, njegova izklicna cena znaša 114.000 evrov (kar 2946 evrov za kvadratni meter). Eno od dveh zemljišč, veliko 99 kvadratnih metrov, je na območju, ki ga opredeljuje odlok o ZN Iplas-Polimer in je del parcele notranje ceste, po kateri poteka pot za območje Iplas-Polimer. Občina ga prodaja za najmanj 18.149 evrov, za vsaj 33.165 evrov pa 794 kvadratnih metrov veliko stavbno zemljišče znotraj zaselka Slami, ki že sodi pod piransko občino.

Javna dražba bo danes ob 17. uri v sejni sobi občinskega sveta na Trgu Etbina Kristana 1. Na njej bodo lahko sodelovali tisti, ki so do ponedeljka vplačali varščino v višini najmanj desetih odstotkov izklicne cene. Cene pa bodo višali v korakih po 1000 evrov.


Najbolj brano