V Kopru brezplačni mestni avtobusi za starejše

Od junija dalje se bodo upokojenci, invalidi in vojni veterani brezplačno vozili tudi z mestnimi avtobusnimi prevozi v koprski občini.

Od junija dalje se bodo upokojenci, invalidi in vojni veterani 
brezplačno vozili tudi z mestnimi avtobusnimi prevozi. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Od junija dalje se bodo upokojenci, invalidi in vojni veterani brezplačno vozili tudi z mestnimi avtobusnimi prevozi. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Pogodbo o poravnavi subvencij so z ministrstvom za infrastrukturo poleg koprske podpisale še občine Celje, Kranj, Krško in Novo mesto ter se tako pridružile Ljubljani in Mariboru, kjer država brezplačni avtobus zagotavlja že od lani.

Do brezplačnih voženj s koprskimi mestnimi avtobusi bodo s 1. junijem upravičeni upokojenci, imetniki Evropske kartice ugodnosti za invalide in vojni veterani ter starejši od 65 let pod pogojem, da niso v delovnem razmerju.

Za pridobitev brezplačne vozovnice bodo morali izpolniti vlogo. Izjema so potniki, imetniki rdeče vozovnice, ki jim omogoča brezplačne vožnje z medkrajevnimi avtobusi po Sloveniji - tem se bo brezplačna vozovnica za mestni avtobusni promet samodejno zapisala ob prvem potrjevanju na avtobusu.

Koprski župan Aleš Bržan verjame, da bo ukrep nekoliko razbremenil lokalne ceste in mestna parkirišča, zmanjšal onesnaževanje in tako izboljšal kakovost bivanja in življenja v mestu.


Najbolj brano