Nagradili so skrb za starejše, kulturo in domačo cerkev

Na osrednji prireditvi ob pivškem občinskem prazniku 9. maja sta župan Robert Smrdelj in predsednik komisije za priznanja Boris Rebec podelila letošnja občinska priznanja.

 Foto: Valter Leban
Foto: Valter Leban

PIVKA > Za trud, ki ga že 70 let vlagajo v skrb za starejše, njihovo dejavno in zdravo staranje ter medgeneracijsko povezovanje, so s plaketo nagradili Društvo upokojencev Pivka.

Plaketo si je prislužil tudi Moški pevski zbor Pivka, ki je že od ustanovitve pred 50. leti nosilec kulturnega utripa v občini, zadnjih 20 let pa ga neprekinjeno vodi Marcel Štefančič.

Priznanja so šla v roke Vaškemu društvu Suhorje, ki s številnimi prireditvami skrbi za ohranjanje bogate kulturne, stavbne in krajinske dediščine v vasi, dolgoletnim krasilkam pivške župnijske cerkve Magdi Stevič, Julki Dekleva in Mariji Del Piero ter učiteljici angleščine na OŠ Pivka Magdaleni Bobek za dolgoletno sodelovanje v mednarodnih projektih, s katerim je glas o Pivki ponesla v širni svet.

V sklopu praznovanja so župan, direktor Komunalno stanovanjskega podjetja iz Sežane Andrej Prunk in predsednik državnega sveta Alojz Kovšca postavili temeljni kamen za izgradnjo večnamenske dvorane v Šmihelu. Nova, 200 kvadratnih metrov velika dvorana bo namenjena izvajanju šolskih in obšolskih dejavnosti podružnične osnovne šole Šmihel, obenem pa tudi osrednji prireditveni prostor Šmihelske doline.


Najbolj brano