Enota zdravstvenega doma v Ankaranu ostaja na dosedanji lokaciji

Ankaranska enota zdravstvenega doma Koper, ki vključuje splošno zdravstveno, referenčno in zobozdravstveno ambulanto, ostaja na isti lokaciji in še naprej deluje po ustaljenem urniku. S tem je ohranjen dostop do primarnega zdravstvenega varstva za preko 3300 prebivalcev, so sporočili z občine Ankaran.

Ankaranska enota zdravstvenega doma ostaja na isti lokaciji v 
prostorih ortopedske bolnišnice in še naprej deluje po ustaljenem 
urniku. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Ankaranska enota zdravstvenega doma ostaja na isti lokaciji v prostorih ortopedske bolnišnice in še naprej deluje po ustaljenem urniku. Foto: Zdravko Primožič/FPA

ANKARAN > Pretekli teden je v javnosti zakrožila informacija, da je Ortopedska bolnišnica Valdoltra odpovedala gostoljubje ankaranski enoti Zdravstvenega doma Koper, občino Ankaran pa pozvala k izpraznitvi prostorov v 30 dneh.

Bolnišnica je v obrazložitvi navedla, da v prostorih, kjer sedaj delujejo ambulante, načrtuje vzpostavitev hiperbarične ambulante s hiperbarično komoro za potrebe Slovenske vojske.

Vodstvi občine Ankaran in bolnišnice sta se v sredo udeležili skupnega sestanka na ministrstvu za zdravje. Minister za zdravje Janez Poklukar je imenoval petčlansko delovno skupino, ki bo urejala odprta vprašanja med občino Ankaran in Ortopedsko bolnišnico Valdoltra, so še sporočili z občine.

V okviru skupnega sestanka na ministrstvu za zdravje sta se strani dogovorili, da ankaranska enota zdravstvenega doma ostaja na isti lokaciji in še naprej deluje po ustaljenem urniku.


Najbolj brano