V Senožečah imajo ponovno bankomat

Senožejci lahko od včeraj ponovno dvigujejo denar v svojem kraju, saj jim je banka NLB v središču vasi ob Tuševi trgovini postavila bankomat.

V Senožečah so se včeraj razveselili bankomata.  Foto: Nataša Adamič
V Senožečah so se včeraj razveselili bankomata.  Foto: Nataša Adamič

SENOŽEČE > Po nekaj manj kot dveh letih delovanja testnega bankomata Nove Ljubljanske banke so krajani in krajanke Senožeč v središču kraja dobili pravi bankomat. Včeraj opoldne so napolnili bankomat z bankovci, deset minut kasneje pa so že opravili prve dvige gotovine.

Na tem mestu je pred časom stal bankomat banke Intesa Sanpaolo, ki pa so ga vandali trikrat razstrelili. “Zaradi visokih stroškov vandalizma, je nekdanja koprska banka najverjetneje obupala nad Senožečami. Obenem so tudi zaprli svojo poslovalnico v Divači,” pravi občinski svetnik Bruno Kocjan, ki je zato zadovoljen, da so se vendarle uspeli dogovoriti z NLB. “Bankomat je za Senožejce pomemben, saj skozi kraj pride veliko turistov in pohodnikov, prav tako so v kraju podjetja, ki zaposlujejo več sto ljudi, zato je bila potreba po bankomatu velika” .

Najemnino, ki bo znašala približno pet tisoč evrov na leto, bo krila Občina Divača. “Na občini smo se dogovarjali z ljubljansko banko z namenom, da uskladimo najemnino bankomata z občinskim proračunom. V kolikor bo frekvenca dvigov večja, bo najemnina manjša in obratno,” pojasnjuje divaška županja Alenka Štrucl Dovgan. “Na krajevno skupnost in na Občino so se v največji meri obračali starejši, saj ti ne morejo dnevno opravljati daljših poti v Divačo ali Sežano za dvig gotovine, spletnega in mobilnega bančništva pa niso tako vešči kakor mlajše generacije. Prav tako je svojo poslovalnico v središču Senožeč zaprla Pošta Slovenija in premaknila svoje storitve na bolj oddaljeno bencinsko črpalko,” je še dodala županja.


Najbolj brano