V Piranu vozički za zbiranje odpadkov

Javno podjetje Okolje Piran je v starem mestnem jedru Pirana nadgradilo sistem ravnanja z odpadki. Za izboljšanje čistoče bo na lokacijah, kjer je največ kršitev odlaganja vreč izven predpisanega urnika, vzpostavilo mobilne točke oziroma postavilo vozičke za zbiranje odpadkov.

Z uporabo vozičkov za odpadke naj bi bil Piran čistejši.  Foto: Okolje Piran
Z uporabo vozičkov za odpadke naj bi bil Piran čistejši.  Foto: Okolje Piran

PIRAN > V starem mestnem jedru Pirana bodo lahko gospodinjstva in sobodajalci po novem odlagali odpadke na enajstih mobilnih točkah. Tam bodo postavljeni vozički, opremljeni z informativno tablo o pravilnem ločevanju odpadkov. Gre za lokacije, kjer so se kopičili odpadki in so skozi leta postale črne točke. Delavci Okolja bodo vreče z odpadki z vozičkov redno odvažali.

Namenske vrečke z odpadki bo še vedno treba odlagati pred vrata med 21. in 7. uro zjutraj v zimskem času oziroma med 22. in 7. uro v poletnih mesecih. Da bi uporabnikom prišli naproti v primerih, ko urnika ni možno upoštevati, pa bo odlaganje smeti omogočeno še na zbirnih vozičkih.

Lokacije vozičkov za zbiranje odpadkov bodo v Resslovi ulici pri nekdanjem Hotelu Punta, Gregorčičevi ulici - velb pri Hotelu Zala in velb za restavracijo Pavel, v Trubarjevi ulici pri gostilni Rostelin, v Verdijevi ulici za gostilno Delfin, v Vidalijevi ulici na vogalu za stavbo Gea college, v Pristaniški ulici za Hotelom Tartini, v Leninovi ulici št. 3, v Župančičevi ulici pri Zdravstvenem domu, v Marxovi ulici št. 33 in na Vodnikovem trgu.


Najbolj brano