Putin pozdravil uspeh pri zavzetju Mariupolja

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je danes na srečanju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom zatrdil, da je ukrajinsko pristaniško mesto Mariupolj z izjemo jeklarne Azovstal pod nadzorom ruskih sil, kar je Putin pozdravil. Ob tem je ukazal le še obleganje jeklarne, kamor so se zatekli ukrajinski vojaki, in ne več napada nanjo.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

MOSKVA > "Preostale ukrajinske bojne enote so se zabarikadirale na območju industrijskega kompleksa jeklarne Azovstal," je povedal Šojgu na srečanju, ki so ga prenašali po televiziji.

Putin je izrazil zadovoljstvo glede uspeha ruskih sil pri "osvoboditvi Mariupolja" in napovedal odlikovanje udeleženih vojaških sil, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Vsi so junaki", je dodal.

Ruski predsednik je še ukazal, da se jeklarne ne napade, ampak le še oblega, poroča ruska tiskovna agencija Tass. "Moramo razmisliti o ohranitvi življenj in zdravja naših vojakov in poveljnikov," je dejal.

Šojgu zagotovil, da je območje jeklarne v celoti blokirano in da jo bodo zavzeli v roku treh ali štirih dni

Šojgu naj bi pred tem Putinu povedal še, da je na območju industrijskega kompleksa tovarne Azovstal, ki vključuje tudi obsežen podzemni bunker, še vedno okrog 2000 ukrajinskih borcev, poroča britanski BBC.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ukrajinske enote, sestavljene iz marincev in pripadnikov bataljona Azov, ki je povezan s skrajno desnico, po navedbah BBC pohvalil, ker so se več tednov upirale ruskim napadom.


Najbolj brano