Čezmejni zaposlitveni sejem jutri v Areni Bonifika

Tistim, ki iščejo (novo) službo, mladim, ki bodo kmalu zaključili šolanje, in podjetjem, ki iščejo dodatne delavce, se priložnosti ponujajo na Čezmejnem zaposlitvenem sejmu. Jutri bo v Areni Bonifika v Kopru zaposlitvene možnosti predstavilo več kot 70 podjetij in drugih institucij s področja trga dela.

Vladimir Popovič Foto: Sonja Ribolica
Vladimir Popovič Foto: Sonja Ribolica

KOPER > Lani je bil koprski zaposlitveni sejem virtualen, letos pa je končno spet dočakal izvedbo v živo, in to na najboljši način - z izjemno udeležbo delodajalcev.

Zaposlitveni sejem organizira koprska območna služba zavoda za zaposlovanje v sodelovanju z mrežo EURES, Namenjen je iskalcem zaposlitve, šolajoči se mladini in delodajalcem iz obmejnih regij Slovenije, Italije in Hrvaške.

Vladimir Popovič

koprska območna služba zavoda za zaposlovanje

“Zaposlitveni sejem želimo približati vsem - tako brezposelnim kot zaposlenim, ki jih zanima, kakšno povpraševanje vlada na trgu dela, pa tudi šolajoči se mladini.”

Od prve do nove službe

“Sejem želimo približati vsem - tako brezposelnim kot zaposlenim, ki jih zanima, kakšno povpraševanje vlada na trgu dela,” pravi direktor koprske območne službe zavoda za zaposlovanje Vladimir Popovič. Ciljna skupina so tudi dijaki in študenti, sploh v zadnjih letnikih, saj bodo lahko spoznali delodajalce, navezali stike in iz prve roke izvedeli, po kakšnih kadrih povprašujejo. “Tako dobijo priložnost, da v vmesnem času razvijejo zahtevane kompetence, če želijo konkurirati za zaposlitev pri izbranem podjetju,” še dodaja Popovič.

Iščejo socialne oskrbovalce, voznike ...

V malone vseh panogah se soočajo s pomanjkanjem delavcev, zato je ponudba delodajalcev raznolika. Veliko je zlasti povpraševanja po socialnih oskrbovalcih, C&C operaterjih, voznikih avtobusov in težkih tovornjakov, bolničarjev, natakarskih in kuhinjskih pomočnikov ....

Ta sejem se po udeležencih uvršča med največje tovrstne v regiji. Na njem se bo med 12. in 18. uro predstavilo 74 delodajalcev in različnih institucij s področja trga dela, kot so regionalni razvojni centri, inkubatorji ...

Največ povpraševanja je iz dejavnosti, kot so proizvodnja, trgovina, gostinstvo in turizem, zdravstvo, logistika ... Na voljo so delovna mesta za poklice z nizko izobrazbo pa vse do visoke izobrazbe. Iskalci zaposlitve bodo na sejmu lahko navezali osebni stik z delodajalci, na voljo jim bodo tudi informacije glede iskanja zaposlitve v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem in drugje v Evropi. Spoznali bodo lahko delovanje EU mrež, različnih lokalnih partnerjev in podpornih služb na področju trga dela in zaposlovanja. Poleg tega pa bodo lahko izvedeli več o možnostih izobraževanja in poklicnih prekvalifikacij.

Projekt je financiran iz sredstev Evropskega socialnega sklada in s podporo Mestne občine Koper.

V okviru obsejemskega dogajanja bosta tudi dve predavanji, na katerih bodo predstavili deficitarne poklice in možnosti izobraževanja zanje. Na okrogli mizi pa bodo delodajalci pojasnili, kaj je zanje pomembno pri izboru kandidatov.

Kar nekaj podjetij ima sedež v Goriški regiji, dejavnost pa v Obalno-kraški ali Notranjsko-kraški regiji. V sodelovanju z novogoriško službo zavoda za zaposlovanje bodo vzporedno s sejmom zaposlitveni razgovori možni tudi na sedežih podjetij, kot so Mlinotest, Elektro Primorska, Hidria in Kolektor, v družbi Mahle pa so dan odprtih vrat pripravili že prejšnji teden.


Najbolj brano