V CD dvojni koncert z britansko in slovensko zasedbo

Cankarjevi torki bodo nocoj ponudili dvojni koncert, ki bo združil britanske in slovenske glasbenike. V Klubu CD bosta ob 20. uri nastopila zasedba WorldService Project s punk jazzom in trio Pantaloons, ki je svoj izraz našel v plesni glasbi z mešanico različnih zvrsti.

Na oder Cankarjevega doma prihaja koprski Trio Pantaloons Foto: Dean Grgurica
Na oder Cankarjevega doma prihaja koprski Trio Pantaloons Foto: Dean Grgurica

LJUBLJANA > Zasedbo World Service Project vodi klaviaturist in pevec Dave Morecrof. Kot so zapisali v Cankarjevem domu, je eden glavnih protagonistov mlajše generacije v glasbenih izvedbah, kompoziciji, izobraževanju in produkciji dogodkov v živo.

Jazz punk kvintet World Service Project je ustanovil leta 2009, z njim pa obiskuje svet, osvaja nagrade ter kraljuje na festivalih Match & Fuse. Skupina po besedah organizatorjev uživa sloves ene najboljših koncertnih zasedb Evrope.

Na odru Cankarjevega doma tudi koprski Pantaloons

Trio Pantaloons sestavljajo Luka Belič na saksofonu, Aljaž Markežič na suzafonu in David Nik Lipovac na bobnih. Nastali so leta 2016 nastal znotraj primorske zasedbe Chili Brass Band. Z glasbenimi melodijami in ritmi so se sprva poigravali v obliki jam sessionov, njihova avtorska glasba pa je svoj prostor pozneje našla v elektronski plesni glasbi, začinjeni z ritmi jazza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa.

Kot izbranec Radia Študent je trio leta 2019 koncertiral v okviru Klubskega maratona ter s podporo INES#talent 2020 nastopil na festivalih MENT in Liverpool Sound City ter na 62. Jazz festivalu Ljubljana.


Najbolj brano