Tudi po obdukciji ugotavljajo, kdo sta ženska in moški

Identiteta ženskega in moškega trupla, ki so ju sprehajalci našli pred skoraj dvema tednoma pod klifom med Belimi skalami in rtom Ronek v Izoli, kljub številnim poizvedbam - tudi pri tujih varnostnih organih - do danes še ni znana. Policija je na svoji spletni strani objavila njuni fotografiji, v kolikor bi ju kdo prepoznal.

Kdo sta ženska in moški, ki so ju sprehajalci pred skoraj dvema tednoma mrtva našli  pod klifom med Belimi 
skalami in rtom Ronek v  Izoli,     še  ni  znano. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Kdo sta ženska in moški, ki so ju sprehajalci pred skoraj dvema tednoma mrtva našli pod klifom med Belimi skalami in rtom Ronek v Izoli, še ni znano. Foto: Tomaž Primožič/FPA

STRUNJAN > Pred skoraj dvema tednoma so sprehajalci zjutraj ob klifu pri Belih skalah med Izolo in Strunjanom najprej našli žensko truplo, čez nekaj ur pa še moško. K morju so prihiteli policisti, reševalci in gasilci. Trupli sta bili že v slabšem stanju, zdravnica pa naj bi ocenila, da sta bili v vodi od 12 do 24 ur. Ugotovila je še, da sta pokojnika umrla zaradi utopitve in odredila sanitarno obdukcijo, nato pa je stekla obsežna preiskava o tem, kdo sta pokojna ženska in moški, od kod sta, kako sta umrla, ali ju kdo išče, pogreša ... Koprski policisti so za pomoč zaprosili tudi kolege iz Hrvaške in Italije. Po prvih ugotovitvah nobena od teh policijskih uprav ni imela informacij, da bi pogrešali žensko in moškega.

Obdukcija je končana, a identiteti neznani

S koprske policijske uprave so včeraj sporočili, da v tem času še niso uspeli potrditi njune identitete. Na podlagi ogleda kraja, kjer so trupli našli, in obdukcije, ki so jo opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino, so ugotovili, da je bila ženska stara od 30 do 40 let, imela je zeleno-modre oči, okrogel obraz, rjave in nekoliko skodrane ter kratko pristrižene lase. Bila je močnejše postave, visoka približno 165 centimetrov, oblečena v pajkice H&M, spodnjo majčko FSBN Sister in majičko C&A. Na desni lopatici je imela tetovažo.

Pokojna ženska je imela na desni lopatici tetovažo. (foto: Policija)

Moški pa naj bi bil star med 35 in 45 let, okroglega obraza, kratko pristriženih kostanjevih las, srednje postave, visok približno 175 centimetrov, oblečen v svetlo modro majico s kratkimi rokavi Pascarel, modro jopico z dolgimi rokavi C&A, jeans hlače C&A s črnim usnjenim pasom in modre nogavice.

Policija objavila njuni fotografiji

Na spletni strani policije so objavili fotografiji obrazov najdenega para. V kolikor bi kdo na podlagi fotografije prepoznal pokojni osebi ali bi imel koristne informacije, ki bi pomagale pri ugotavljanju identitete, na policiji pozivajo, naj o tem čim prej obvesti najbližjo policijsko postajo, pokliče na njihovo interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Tistega dne, ko so našli trupli, policisti na morju niso odkrili nobenega zasidranega ali plavajočega čolna, zato obstaja velika verjetnost, da sta ženska in moški prišla s kopnega. Po prvih ugotovitvah preiskovalcev bi lahko bila avstrijska državljana, po naših informacijah pa naj bi policisti primer preiskovali v smeri suma na samomor, saj naj bi eden od dvojice imel porezani zapestji na rokah.


Najbolj brano