Misli na morju, noge v lavorju

V kratkem bo zaživel projekt Misli na morju, noge v lavorju, v okviru katerega bodo prek socialnih omrežij kar najširši javnosti predstavili nekatere dejavnosti, povezane z življenjem in delom ob in na morju.

Ilustracija je delo grafičnega oblikovalca Jureta Brgleza, ki je v 
okviru projekta pripravil več domiselnih risb.
Ilustracija je delo grafičnega oblikovalca Jureta Brgleza, ki je v okviru projekta pripravil več domiselnih risb. 

KOPER > Ustvarjalci z evropskim denarjem podprtega projekta bodo do oktobra pripravili 24 virtualnih izobraževalnih dogodkov, ki so jih razdelili v tri sklope. Prvi bo 12. aprila lansirani poldrugo uro trajajoči video podcast Poglobimo se, v katerem bo izkušeni poklicni potapljač Valter Žiža orisal svojo kariero, opremo, izkušnje, anekdote in nenazadnje svoj pogled na spremembe v slovenskem morju.

Prva kuharska delavnica v nizu Diši po ribah, ki jih bo vodila ribogojka Irena Fonda, bo prinesla recept ter z njim povezane trike in drobne skrivnosti za pripravo ribje osnove, ki je bodisi temelj bodisi dodatek za številne morske jedi. Video kuharska delavnica bo prvič predvajana v torek, 26. aprila.

V tretjem sklopu Virtualno po morju, ki se začne 9. maja, pa bodo v uvodnem prispevku predstavili koncept in smoter postavitve umetnega podvodnega grebena in pomen gojene morske hrane.

Do vsebin Misli na morju, noge v lavorju bo mogoče dostopati prek spletne strani projekta mislinamorju.si ter prek spletnih strani vseh istrskih turističnih združenj.


Najbolj brano