Ropar župnikov je na bankomatih dvigoval denar z ukradeno kartico

Milenko Hudorovac je stari znanec policistov in hramov pravice, predvsem na Dolenjskem in v Ljubljani. Pred kratkim pa ga je pot zanesla tudi na Primorsko. Obtožen je bil vloma v avto na Nanosu, iz katerega naj bi ukradel gotovino in plačilno kartico, s katero je nato dvignil 4000 evrov. Sodišče mu je izreklo pet mesecev zapora za nezakonit dvig 3600 evrov, za ostale očitke pa ni bilo dokazov.

  Mileko Hudorovac (v sredini) bo zaradi dvigov  na bankomatih z 
ukradeno kartico  za zapahi še pet mesecev. Foto: Matjaž Rušt
Mileko Hudorovac (v sredini) bo zaradi dvigov na bankomatih z ukradeno kartico za zapahi še pet mesecev. Foto: Matjaž Rušt

NOVA GORICA > Dolenjec Milenko Hudorovac je pred dnevi še zadnjič sedel na zatožno klop novogoriškega okrožnega sodišča, kjer so mu sodili zaradi velike tatvine.

Novogoriško tožilstvo mu je očitalo, da je 16. junija leta 2020 vlomil v avtomobil na Nanosu. Z neznanim predmetom naj bi na silo odprl vrata, nato pa iz predala vzel denarnico lastnika iz Višenj ter iz nje vzel 400 evrov in bančno kartico. Z njo naj bi kmalu za tem na bankomatu na Colu dvignil 400 evrov, v naslednjih dneh pa v Novem mestu in Mirni Peči vsak dan po 400 evrov. Moškemu iz Višenj naj bi s svojim nezakonitim početjem stanje ne bančnem računu znižal za 4000 evrov.

3600

evrov je Hudorovac dvignil z ukradeno kartico Višenjca

Milenko Hudorovac je bil nazadnje na ljubljanskem okrožnem sodišču spoznan za krivega ropov župnikov v Rovtah pri Logatcu in Višnji Gori.

Priznal je le dvige z bankomatov

Obtoženi 41-letni Novomeščan očitkov iz obtožbe o vlomu ni priznal. Dodal je, da denarja iz denarnice ni nikoli videl. Dejal je le, da je v Novem mestu in Mirni Peči nekajkrat dvignil z bančno kartico, ki ni bila njegova. Prinesla naj bi mu jo njegova partnerica. Ta je kot priča na sodišču povedala, da je kartico našla v kuverti med raznimi dokumenti, ob njej pa je bila še pin koda.

Sodišče je postavilo tudi izvedenca za prepoznavo oseb na fotografijah in video posnetkih, ki je glede na vidne značilnosti moškega na posnetkih med dvigovanjem denarja na bankomatih v Novem mestu in Mirni Peči prepoznal obtoženega Milenka Hudorovca.

Novogoriško tožilstvo je za vlom v avtomobil, krajo gotovine in bančne kartice ter nezakonite dvige predlagalo deset mesecev zaporne kazni. Obtoženčev zagovornik pa je bil prepričan, da tožilstvu ni uspelo dokazati očitkov iz obtožbe, še posebej ne vloma v avtomobil, kraje gotovine in bančne kartice iz denarnice ter dviga denarja na Colu. Tudi ugotovitve izvedenca zanj niso bile prepričljive, saj naj bi imel obtoženi po pripovedovanju priče zelo podobnega brata, ki bi tudi lahko dvigoval denar na bankomatih na Dolenjskem. Za Milenka Hudorovca je predlagal oprostilno sodbo.

Za vlom v avto na Nanosu ni bilo dokazov

Sodišče ob tem ni moglo spregledati, da je bil Dolenjec do sedaj že večkrat obsojen za različna kazniva dejanja, tudi za veliko tatvino. Trenutno prestaja daljšo zaporno kazen, nazadnje pa je bil na ljubljanskem okrožnem sodišču spoznan za krivega ropov župnikov v Rovtah pri Logatcu in Višnji Gori.

Sodnica Darinka Kogoj je naposled odločila, da je 41-letnik kriv, da je po pridobitvi bančne kartice oškodovanca iz Višenj na Dolenjskem večkrat dvignil po 400 evrov, skupni seštevek dvigov pa je bil 3600 evrov. Zaradi velike tatvine bo v zaporu pet mesecev, Višenjcu pa mora vrniti nezakonito pridobljen denar. Kot je še dodala sodnica, za tatvino denarnice iz avtomobila in dvig na Colu v spisu ni bilo dovolj dokazov, da bi jih storil Hudorovac. Sodba še ni pravnomočna.


Najbolj brano