“Upamo, da se marca selimo”

Čeprav je požar že v začetku lanskega julija uničil igralnico in poškodoval del vrtca Čriček, gre sanacija šele sedaj h koncu. Pet skupin oziroma čez 90 otrok je še vedno v ostalih enotah Vrtca Nova Gorica. “Ko nam bo vrtec predan, se bomo skušali čim prej preseliti. Upamo, da že marca,” pravi pomočnica ravnateljice Polonca Cijan.

Prenova Črička, ki ga je poškodoval požar,  se je zavlekla, a gre 
vendarle   h koncu.  Foto: Mitja Marussig
Prenova Črička, ki ga je poškodoval požar, se je zavlekla, a gre vendarle h koncu.  Foto: Mitja Marussig

KROMBERK > V kromberškem vrtcu Čriček so lanske poletne počitnice, ko je bil zaprt, izkoristili za prenovo, a je zaradi nesrečnih okoliščin ob izvajanju del v eni od igralnic zagorelo, zaradi česar je nastala večja škoda ne le v tej igralnici, pač pa v precejšnjem delu vrtca. 91 otrok, ki obiskujejo eno od petih skupin v Čričku, se tako ni moglo vrniti v svoje prostore, pač pa so jih začasno razporedili v enote Vrtca Nova Gorica Centralni vrtec, Kurirček, Mojca in Julka Pavletič.

Prenova Črička, ki ga je poškodoval požar, se je zavlekla, a gre vendarle h koncu. (Foto: Mitja Marussig)

A ta začasnost traja bistveno dlje, kot so pričakovali. Sanacija se je namreč začela s precejšnjo zamudo. Da se vleče, so že lani potrdili na mestni občini, kjer pa so pojasnili, da je po prijavi škode, ogledu, popisih, potrebnih za prenovo in čiščenju s suhim ledom zavarovalnica predlagala, da sanacijo prevzame sama. Želja, da bi vrtec prenovili že v lanskem letu, je bila neuresničljiva. Slednjič je sanacija le stekla, kot kaže pa je zdaj v ciljni ravnini. Delavci v notranjosti končujejo dela, predvidoma naj bi trajala do konca februarja. “Počakati moramo, da bodo vsa dela končana, nato bo treba v vrtcu namestiti še opremo. Ko nam bo predan, bomo skušali selitev izvesti čim prej, zelo si želimo, da že v marcu,” pravi pomočnica ravnateljice Vrtca Nova Gorica Polonca Cijan.

Do takrat bo približno 90 otrok iz tega vrtca še gostovalo v drugih enotah. “Starši so k sreči strpni, razumejo nastalo situacijo. Si pa vsi skupaj res želimo, da bi se preselili čim prej,” dodaja.


Najbolj brano