Kvesić iz kota šokiral Sežance

Nogometaši sežanskega Tabora so danes zgodaj popoldne doma klonili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2. Dvoboj je z zadetkom neposredno iz kota v zadnjih minutah tekme odločil gostujoči rezervist Mario Kvesić.

Tabor je dolgo časa vodil z zadetkom Žige Ovseneka (levo), a je na 
koncu Olimpiji uspel preobrat. Foto: Martin Metelko / Ekipa
Tabor je dolgo časa vodil z zadetkom Žige Ovseneka (levo), a je na koncu Olimpiji uspel preobrat. Foto: Martin Metelko / Ekipa

SEŽANA > Kljub zgodnji uri za nogomet je bilo pred sežanskim stadionom glasno in zadimljeno še pred poldnevom, saj je avtobus ljubljanskih Green Dragonsov poskrbel, da možem v modrem ni bilo dolgčas. Šušljalo se je celo o prihodu večjega števila sovražno nastrojenih izolskih Ribarov, a govorice k sreči niso bile resnične.

“Imeli smo vse, na koncu pa ostali praznih rok. V slačilnici pričakovano vlada tišina, saj po takšni tekmi nimamo kaj pametnega povedati,” je bil po koncu zanimivega in dinamičnega dvoboja razočaran domači trener Dušan Kosić. S svojo ekipo je favorizirane goste iz prestolnice več kot 60 minut držal v šahu.

Na namočeni zelenici so v prvih 20 minutah sicer gospodarili Ljubljančani, ki pa z izjemo Prtajinovega strela z glavo za ogrevanje Jana Koprivca niso zmogli nevarnejšega poskusa. Domačini so se bitke za pomembne točke lotili zelo previdno in potrpežljivo čakali na napake Olimpije. Prvo so dočakali v 25. minuti, ko je Mateo Monjac ukradel žogo ljubljanskim branilcem in zaposlil Dina Stančiča, a do zaključnega strela ni prišlo. Prebujeni sežanski dvojec je bil aktiven tudi v naslednjih minutah, ko je Stančić udaril mimo vrat. Vidno neuigrana ljubljanska zadnja vrsta očitno ni resno vzela opozoril in je pokleknila v 33. minuti. Žiga Ovsenek je prišel do žoge pred kazenskim prostorom in podal Vidu Kodermanu, ki je z leve strani podal pred vrata gostov, po odbitku pa je žogo sprejela sežanska osmica in rutinirano matirala Ivana Banića. Pričakovanega odločnega odgovora zmajev ni bilo, celo nasprotno. V končnici prvega polčasa so Baniča resno ogrozili Monjac, Ovsenek in Klemen Nemanič, medtem ko je domačim navijačem zastal dih ob strelu Almedina Ziljkića, ki je končal tik ob levi vratnici.

Na pričakovan Olimpijin pritisk so Kraševci dobro odgovarjali vse do 70. minute, ko je po desni strani prodrl rezervist Mustafa Nukič in z natančnim strelom zatresel obe sežanski vratnici, nato pa se je okroglo usnje znašlo na nogi Aldairja Djaloja, ki je le pet minut po vstopu v igro potrdil zakon bivšega in poskrbel za zasluženo izenačenje. Gostje so nadaljevali s stiskanjem obroča, deset minut pred koncem pa je Dino Skender, ki je na četrti tekmi v enajstih dneh ponovno pošteno spremenil prvo enajsterico, na zelenico poslal še Maria Kvesića. Slednji se je hitro znašel iz oči v oči s Koprivcem, a se rezultat (še) ni spremenil. Sežanska številka ena pa je svoje soigralce pustila na cedilu v 86. minuti, ko je slabo reagirala na navidez nenevarno podajo Kvesića iz kota. Žoga je Koprivca preletela in se od druge vratnice odbila prek golove črte. Šokirani domačini v zadnjih minutah niso zmogli izničiti zaostanka in so prvi domači spomladanski obračun zaključili praznih rok.

“Imeli smo veliko težav s preskok igro Olimpije in drugimi žogami. Tik pred zadetkom smo načrtovali menjavo. Lahko je po tekmi razglabljati o tem, da bi morali prej menjati. Vendarle smo imeli aktiven rezultat, a sreča ni bila na naši strani. Preostane nam, da se posvetimo delu in skušamo izkoristiti ponujene priložnosti. Zagotovo je takšen poraz boleč udarec za psiho moštva, a se moramo hitro pobrati,” je zaključil Kosić, ki ga v naslednjem krogu čaka zahtevno gostovanje v mariborskem Ljudskem vrtu.

* Stadion Rajka Štolfe, gledalcev 400, sodniki: Kajtazović, Brezar, Kalan.

* Strelci: 1:0 Ovsenek (33.), 1:1 Aldair (70.), 1:2 Kvesić (86.).

* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Nemanič, Koderman, Doukoure Grobry, Kryeziu (od 71. Kljun), Ovsenek, Bongongui (od 71. Ndzengue), Monjac (od 90. Komano), Stančič.

* Olimpija: Banić, Pavlović (od 46. Čabraja), Crnomarković, van Bruggen, Boakye, Pilj, Kapun, Ziljkić (od 65. Aldair), Sešlar (od 46. Nukić), Matko (od 79. Kvesić), Prtajin (od 90. Delamea Mlinar).

* Rumeni kartoni: Kryeziu, Monjac; Crnomarković, Sešlar, Kapun, Čabraja.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano