V čast olimpijcem okrasil krožišče

V krožišču ob izhodu iz Planine voznike in mimoidoče te dni razveseljuje pogled na prav posebno okrasitev, ki jo je v čast uspešnim slovenskim olimpijcem postavil krajan.

Planinčan je v čast slovenskim olimpijcem okrasil krožišče v 
Planini.
Planinčan je v čast slovenskim olimpijcem okrasil krožišče v Planini. 

PLANINA > “Vsi samo nekam hitijo, redko se kdo ustavi in kaj pokomentira. Pa da se ves čas ne pogovarjamo samo o koroni, naj bo malo pozitivnega, športniki si to gotovo zaslužijo,” pravi krajan Planine, ki želi ostati anonimen. Uspehom slovenskih športnikov na velikih tekmovanjih zadnja leta posveča različne rekvizite, ki jih postavi v krožišče, da so na ogled vsem. “Za popestritev kraja,” se posmeje.

Tokrat se je poklonil zlatim skakalcem ter dvema kolajnama deskarjev. Potrudi se tudi z detajli. Narisal je vse oznake in napise na smučeh in deskah, še največ dela pa je imel z ananasom na deski Glorie Kotnik, pravi. Vsem je dodal tudi prislužene medalje, pri izdelavi pa so mu pomagali tudi otroci in žena.

Seveda obljublja, da bo ob morebitnih novih slovenskih uspehih rekvizite dopolnil. “Upam še na kako medaljo v skokih. Še dobro, da nimamo tudi reprezentance v bobu,” doda v svojem šaljivem slogu.

Pred tem je počastil tudi kolesarske uspehe Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja ter dosežke paraolimpijcev in športnikov na poletnih olimpijskih igrah. Rekvizite je namestil kar na streho avtomobila in se ob hupanju zapeljal po Planini: “Da malo popestrimo življenje v kraju, to je vse. Če s tem komu polepšam dan, pa še toliko bolje.”


Najbolj brano