V Ankaranu se je začela gradnja krožišča s tremi kraki

Začela so se gradbena dela na križišču Železniške in Jadranske ceste, v sklopu katerih bo direkcija za infrastrukturo uredila novo krožišče s tremi kraki.

Dela naj bi trajala 12 mesecev, vendar v občini upajo, da bodo 
končana prej. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Dela naj bi trajala 12 mesecev, vendar v občini upajo, da bodo končana prej. Foto: Tomaž Primožic/FPA

ANKARAN > Delavci so za zdaj začrtali bodoče krožišče in umikajo nasad oljk s koreninami vred. Na delu so trenutno tudi arheologi. Krožišče bo gradilo Cestno podjetje Koper, ki ga je z javnim naročilom izbrala direkcija za infrastrukturo in z njim 20. oktobra 2021 podpisala pogodbo. Podizvajalca bosta družbi Tegar iz Žalca ter koprski Grafist.

Dela so vredna 918.192 evrov, delež naložbe pa odpade tudi na ankaransko občino. Ta bo uredila avtobusno in kolesarsko postajališče ter nastavek prihodnje kolesarske steze, za kar bo plačala 98.339 evrov.

Dela naj bi trajala 12 mesecev, vendar v občini upajo, da bodo končana prej. Ali in kdaj je pričakovati zapore cest, naj bi bilo jasno kmalu. To je prvi korak k urejanju Železniške ceste.

V letošnjem proračunu občine Ankaran je sanaciji te zelo prometne ceste namenjenih 1,2 milijona evrov, naložbo bo izvedla skupaj z Luko Koper, nova Železniška pa bo širša, imela bo nov most, pločnik in kolesarsko pot.


Najbolj brano