V muzeju bodo oddali v najem prostor za kavarno

V Pokrajinskem muzeju Koper iščejo gostinca, ki bi uredil muzejsko kavarno z notranjimi in zunanjimi prostori. Na pred dvema letoma objavljenem razpisu je sicer zmagalo podjetje Svarog AS, ki pa kasneje najemne pogodbe ni podpisalo zaradi bojazni, da bodo poslovanje krojili številni covid ukrepi in omejitve.

Kavarna bo delovala tudi  na obeh zunanjih vrtovih muzeja, tako v 
lapidariju, kot v zgornjem vrtu.  Foto: Alenka Penjak
Kavarna bo delovala tudi na obeh zunanjih vrtovih muzeja, tako v lapidariju, kot v zgornjem vrtu.  Foto: Alenka Penjak

KOPER > Potem ko je postalo jasno, da covid ne bo več ustavljal javnega življenja in gostinci, čeprav s PCT omejitvami, lahko opravljajo svojo dejavnost, so se v Pokrajinskem muzeju Koper odločili ponovno objaviti razpis. Tokrat so ga dopolnili s predvidenimi notranjimi prostori, kar bo omogočilo delovanje kavarne vse dni v letu.

Razpis predvideva ureditev kavarne na obeh zunanjih vrtovih muzeja, tako v lapidariju kot v zgornjem vrtu ter v zaprtem prostoru ob razstavi novejše zgodovine, kar bo omogočilo delovanje vse dni v letu ter več prostora za strežbo.

Luka Juri

direktor Pokrajinskega muzeja Koper

“Lokacija bodoče kavarne je strateška, saj se z odprtjem garažne hiše pod Muzejskim trgom nahaja na glavni vstopni točki v mesto.”

Kavarna naj bi svoja vrata odprla pozno spomladi, saj bodo potrebna še nekatera vzdrževalna dela, da bo lahko kavarna operativna. Tako bo najemnik obiskovalce lahko sprejel v najbolj primernem obdobju, ko se prične lepo vreme, ko je vrt najlepši, menijo v muzeju.

“Lokacija bodoče kavarne je strateška, saj se z odprtjem garažne hiše pod Muzejskim trgom nahaja na glavni vstopni točki v mesto. Tako bo mimo kavarne šel tako rekoč vsak obiskovalec mesta. In verjamemo, da se bo v njej tudi z veseljem ustavil,” je prepričan direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri.

1180

evrov je izklicna višina mesečne najemnine za muzejsko kavarno

Luka Juri

Izklicna višina mesečne najemnine za muzejsko kavarno je 1180 evrov. V muzeju ocenjujejo, da “gre za enkratno priložnost za gostinca, ki želi v Kopru razviti ponudbo višjega kakovostnega razreda” in upajo na čim več zanimanja morebitnih najemnikov. “Kako bo kavarna dejansko videti, bo odvisno od programa izbranega ponudnika,” še dodaja Juri.

V javnem razpisu, ki so ga objavili na spletni strani Pokrajinskega muzeja Koper, so med drugim zapisali, da bo morala muzejska kavarna ponujati visok standard kakovosti storitev in izdelkov. Predvidena je strežba pijače s poudarkom na kavi ter vinu lokalnega izvora. Možna je tudi omejena ponudba hrane in prigrizkov. Strežno osebje bo moralo biti ustrezno izobraženo na področju gostinstva, poleg tega pa bo moralo biti poučeno tudi o muzeju in muzejskih vsebinah, za kar bodo poskrbeli v muzeju. Ponudbe bodo sprejemali do 28. februarja.


Najbolj brano