S čopičem, glino, čipko, čajno vrečko, žico ... o krizi

Skupinska razstava Umetnost v času koronakrize na Goriškem se iz ajdovske Pilonove galerije seli v Mestno galerijo Nova Gorica. Dela 14 goriških ustvarjalk in ustvarjalcev bodo na ogled od tega petka do 28. januarja.

Detajl s postavitve v Pilonovi galeriji Ajdovščina, kjer je bila razstava na ogled do konca leta, prikazuje 
avtoportret Tee Curk Sorta iz žic (levo) in sliko velikega formata  Anje Kranjc iz cikla Utelešanje divjine. Foto: Maja Pertič Gombač
Detajl s postavitve v Pilonovi galeriji Ajdovščina, kjer je bila razstava na ogled do konca leta, prikazuje avtoportret Tee Curk Sorta iz žic (levo) in sliko velikega formata Anje Kranjc iz cikla Utelešanje divjine. Foto: Maja Pertič Gombač

NOVA GORICA > Kot smo že poročali, sta Pilonova galerija Ajdovščina in Mestna galerija Nova Gorica že po prvem valu virusa covid-19 in zaprtju družbe pozvali goriške vizualne in intermedijske ustvarjalce, naj sodelujejo pri projektu Umetnost v času koronakrize na Goriškem z deli, ustvarjenimi od 12. marca 2020, ko je bila v Sloveniji razglašena epidemija, vse do 1. septembra 2020, ko se je poziv iztekel. “Zanimalo nas je, kako se odziva aktualna umetnost na družbeno stanje zaradi epidemiološke krize ter na dejstva, kjer še najbolj izstopata prav strah in negotovost,” so zapisali v vabilu. Do konca razpisa so prejeli 23 prijav. Selektorici, direktorica Kulturnega doma Nova Gorica Pavla Jarcin direktorica Pilonove galerije Ajdovščina Tina Ponebšek, sta izmed prijavljenih odbrali 14 sodelujočih, ki so se do 30. decembra že predstavili v Pilonovi galeriji.

Salvatore Calì, Tea Curk Sorta, Društvo Kumšt, Jana Humar, Boštjan Kavčič, Anja Kranjc, Ana Maraž, Vanja Mervič, Andrej Perko, Ivan Skubin, Tamara Stibilj, Tina Volarič, Simon Vovk in Tomaž Zarifa bodo svoje odzive na prvi udar koronskega časa v petek, ob 19. uri, razstavili še v Mestni galeriji Nova Gorica. Kajpada v skladu z vsemi priporočili NIJZ.


Najbolj brano