Pihalna orkestra se vračata v živo

Bralni adventni koledarček, Tople nogavičke za tople praznike, Klekljanje čipk v obročku za novoletne jelke je nekaj aktivnosti, s katerimi so organizatorji nadomestili prireditve veselega decembra. Pihalna orkestra iz občin Idrija in Cerkno pa se po enoletnem premoru vračata z novoletnima koncertoma v živo.

Čipkarice z vsega sveta na povabilo društva klekljaric idrijske 
čipke letos na spletu predstavljajo čipke v obročku za novoletne 
jelke, v živo pa  Idrijčanke klekljajo na pokriti tržnici v Idriji. Foto: Saša Dragoš
Čipkarice z vsega sveta na povabilo društva klekljaric idrijske čipke letos na spletu predstavljajo čipke v obročku za novoletne jelke, v živo pa Idrijčanke klekljajo na pokriti tržnici v Idriji. Foto: Saša Dragoš

CERKNO, IDRIJA > Praznično vzdušje so s četrtim spletnim povabilom h klekljanju, tokrat čipk v obročku za okrasitev jelk, uvedle članice društva klekljanja idrijske čipke. Odziv je kot vedno odličen. Takega pričakujejo tudi v ZPM Cerkno, ki namesto decembrske množice prireditev vabi k zbiranju toplih nogavic za starejše. Pravljične ure otrokom pa že ves december preko spleta ponujata mestna knjižnica in občina Cerkno.

Tople nogavičke za tople praznike bo društvo ZPM zbiralo do 17. decembra. Veseli bodo, če jih bodo občani za darilo starejšim oddali v vrtcu, šoli, društvu upokojencev, pri tabornikih in trgovinah Fama in Tanja. Tovarna Eta je poskrbela za darilne vrečke, društvo upokojencev za dodatna darilca, šolarji za voščilne. Razdelili jih bodo s sodelavci pomoči na domu.

Občina Cerkno je v okviru projekta Krepitev skupnosti v sodelovanju z Mestno knjižnico Idrija poskrbela za Adventni koledarček, vsakodnevne spletne ure pravljic do 24. decembra. Izdelke naloge, ki jo vsako soboto dobijo otroci, zbirajo v vseh oddelkih knjižnice v obeh občinah. Po razstavi bodo najboljše nagradili.

Mladinski klub CMAK v prednovoletnem tednu obeta “štant” z najznačilnejšimi rokodelskimi in umetniškimi izdelki mladih Cerkljanske. Za široko akcijo klekljanja je ponovno poskrbelo društvo klekljaric idrijske čipke. Klekljajo in na spletu predstavljajo novoletne obeske. V živo jih, sočasno s klekljanjem in drugimi izdelki blagovne znamke Idrija izbrano, ob sredah in petkih popoldne predstavljajo v idrijski pokriti tržnici. Ker so v torek k izdelkom s certifikatom Idrija izbrano dodali veliko novih, je izbira daril z značilnimi lokalnimi zgodbami bogata.

Medtem ko bodo v Spodnji Idriji morali skoraj zanesljivo še drugič odpovedati pripravljeno silvestrovanje na prostem, bosta v živo zaigrala oba pihalna orkestra. Godbeno društvo rudarjev bo to nedeljo koncert (ob 20. uri) pripravilo ob omejenem občinstvu, a ga bo prenašalo na svojem facebook profilu in preko Radia Odmev. Godbeno društvo Cerkno pa bo glasbo iz risank 25. in 26. decembra ob 19. uri v OŠ Cerkno igralo publiki z izpolnjenim PCT pogojem.


Najbolj brano