V Postojni letos brez prireditev

Tudi Postojna je na Miklavževo zažarela v prazničnih lučkah, toda letos brez posebne prireditve. Na občini so se prireditvam v decembru letos povsem odrekli na račun epidemije. Za nekaj prazničnega vzdušja pa bo prihodnji četrtek poskrbel dedek Mraz.

Pod lučkami v Postojni letos ne bo prazničnega dogajanja.  Foto: Foto atelje Postojna
Pod lučkami v Postojni letos ne bo prazničnega dogajanja.  Foto: Foto atelje Postojna

“Lučke smo letos prižgali brez posebnega večjega dogodka, saj tega trenutne razmere ne dopuščajo,” je povedala Sidonija Zega z Občine Postojna. Letošnjo novoletno jelko, ki krasi Titov trg, sta darovala zakonca Soban iz Hrašč, kjer je kar 35 let krasila njuno domačo zelenico.

Na postojnski občini so se letos prazničnim prireditvam, vključno s silvestrovanjem, povsem odpovedali zaradi strogih zdravstvenih ukrepov, ki poleg izpolnjevanja pogoja PCT prepovedujejo tudi ponudbo hrane in pijače na stojnicah. “Običajno smo v decembru pripravili štiri prireditve; poleg prižiga lučk in silvestrovanja še obisk dedka Mraza, v sodelovanju z vrtcem pa Pozdrav zimi in praznik luči. Letos si zaradi strogih pogojev nismo upali tvegati, poleg tega je obisk v veliki meri odvisen tudi od vremena,” razloge za okrnjeno dogajanje pojasnjuje Zega.

Že drugo leto zapored v središču Postojne ne bo tudi drsališča, ki je zadnja leta delovalo pod okriljem Studia Proteus. “Do zadnjega smo tehtali možnosti za postavitev drsališča, vendar se zaradi velikega finančnega vložka, ki bi padel na občino, in tudi vseh ukrepov nazadnje za to nismo odločili. Bo pa občina naslednje leto zagotovo iskala ponudnika za drsališče, ki je poskrbelo za živahen decembrski utrip v mestu,” je še povedala. Za nekaj prazničnega vzdušja bo prihodnji četrtek poskrbel dedek Mraz, ki se bo zapeljal po postojnskih ulicah.


Najbolj brano