Evropski simpozij hrane v Ljubljani za boljši jutri

Jutri se v Ljubljani pod geslom “Hrana za boljši jutri” začenja Evropski simpozij hrane 2021, ki ga je kuharski mojstrici Ani Roš (na levi) pomagal osmisliti publicist Andrea Petrini, vodi pa ga gastronomski poslovnež Martin Jezeršek.

 Foto: European Food Summit
Foto: European Food Summit

LJUBLJANA > Soroden simpozij, na katerem poznavalci debatirajo o prihodnosti hrane in vrhunske gastronomije, so prvič pripravili leta 2019 kot ambiciozno nadaljevanje Chefs Cupa, srečanja kuharskih mojstrov na snegu.

Lani so simpozij odpovedali, letošnji pa naj bi se začel jutri z Gourmet Ljubljana Crawl, ko bodo med 11. in 17. uro v ljubljanskih muzejih in galerijah ponujali avtorske jedi iz lokalnih sestavin. V nedeljo bo izlet po Sloveniji za vabljene udeležence iz tujine, ki jim je simpozij v prvi vrsti tudi namenjen, zvečer pa kuharska ponudba treh parov vrhunskih slovenskih kuharskih mojstrov na treh koncih Ljubljane.

Osrednji dogodek bo v ponedeljek, ko se bo na Ljubljanskem gradu ob 9. uri začel simpozij s številnimi domačimi in tujimi govorci, med drugimi bo po video zvezi iz Kopenhagna spregovoril kuhar leta po nekaterih izborih Rene Redzepi, ki ima v danski prestolnici restavracijo Noma s tremi michelinkami.


Najbolj brano