Janez Rupnik imenovan za začasnega direktorja PU Ljubljana

Generalni direktor policije Anton Olaj je z današnjim dnem na mesto direktorja Policijske uprave (PU) Ljubljana začasno imenoval Janeza Rupnika, je zapisano na spletni strani policije. Rupnik je bil dosedanji pomočnik direktorja uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi.

Generalni direktor policije Anton Olaj je z današnjim dnem na 
mesto direktorja Policijske uprave (PU) Ljubljana začasno imenoval Janeza Rupnika (na fotografiji).
Generalni direktor policije Anton Olaj je z današnjim dnem na mesto direktorja Policijske uprave (PU) Ljubljana začasno imenoval Janeza Rupnika (na fotografiji). 

LJUBLJANA > Dosedanji direktor PU Ljubljana Boštjan Glavič bo odslej opravljal dela in naloge pomočnika Policijske akademije.

"Generalni direktor policije Olaj se je Glaviču ob primopredaji zahvalil za korektno sodelovanje ter obema, tako dosedanjemu kot novemu direktorju policijske uprave, zaželel še veliko uspehov pri njunem delu," so navedli na policiji.

V sredo zvečer je sicer Janez Janša v zapisu na twitterju po protestih v središču Ljubljane, kjer je policija ponovno uporabila vodni top in solzivec, ministrstvo za notranje zadeve pozval, naj ukrepa, saj vodstvo policije v Ljubljani "očitno ni sposobno preventive". Mediji so nato poročali, da naj bi se v vodstvu PU Ljubljana obetala menjava.

V četrtek je minister za notranje zadeve Aleš Hojs za Planet TV na vprašanje, ali se torej obeta menjava vodstva PU Ljubljana, odvrnil, da tega ne more reči, saj da se sam v kadrovske poteze policije ne vpleta. "Kot veste, je moja edina zakonska pristojnost, da predlagam imenovanje oz. razrešitev generalnega direktorja policije," je dejal in dodal, da v tem trenutku kakšnega namena po tem nima.

Pojasnil je, da je Glavič že pred časom izrazil željo, da tega dela ne bi več opravljal. Navedbe, da naj bi do menjave prišlo zaradi sredinih dogodkov, pa je označil za natolcevanje.


Najbolj brano