Markočič in civilna iniciativa jutri o usodi občinskega prostorskega načrta

V Izoli še vedno ni jasno, ali referendum o odloku o občinskem prostorskem načrtu (OPN) bo ali ga ne bo. Bolj jasno naj bi bilo po jutrišnjem sestanku med vodstvom občine in predstavniki civilne iniciative Gibanje za Izolo.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Ker je odlok 8. julija sprejel občinski svet, se bodo sestanka v pozno popoldanskih urah udeležili predstavniki strank in list v občinskem svetu, za ostalo javnost pa bo potekal za zaprtimi vrati. Šlo bo za pogajanja, pri katerih (v OPN predvidenih) dejavnostih in v kolikšni meri so pripravljeni popustiti tako v vodstvu občine kot v civilni iniciativi, pojasnjujejo svetniki. Naj se občina najprej skuša dogovoriti z Gibanjem za Izolo ter na ta način prihraniti denar in čas, je predlagala prav svetnica Nataša Čerin iz liste Izola prihodnosti.

V kabinetu župana Danila Markočiča napovedujejo, da bodo o razpletu sestanka obvestili medije.

Pobudo volilcev za vložitev zahteve za razpis referenduma je pravočasno in po vseh predpisih vložila predstavnica civilne iniciative Viktorija Carli. Če bi nadaljevali s postopki za referendum, bi morali ta mesec na upravni enoti že zbirati overjene podpise za zahtevo za razpis referenduma.


Najbolj brano