Nikogar ne bodo odklonili

Ker velja PCT pogoj za vse zdravstvene storitve v vseh zdravstvenih ustanovah, bodo tudi ob vstopu v izolski in šempetrski bolnišnico preverjali, ali naročeni bolniki izpolnjujejo PCT pogoje.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA, ŠEMPETER > Od jutri dalje bo, skladno z vladnim odlokom potrebno preverjanje o prebolevnosti, cepljenju in testiranju (PCT) za zajezitev širjenja okužbe z virusom sars-cov-2 b tudi v obeh regionalnih primorskih bolnišnicah. Ob tem sporočajo, da noben naročeni bolnik na pregled, poseg in druge storitve ne bo zavrnjen pri dostopu do zdravnika.

Tako bodo takim, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, ob vstopu v izolsko bolnišnico nudili možnost samotestiranja ob vhodu in vstopu v stavbo. “Izvedba samotestiranja bo za naročene paciente, ki imajo pregled in ne izpolnjujejo pogoja PCT, brezplačna. Rezultat samotestiranja velja samo v prostorih Splošne bolnišnice Izola za obdobje enega tedna,” sporoča strokovni direktor Dušan Deisinger.

V.d. direktorja šempetrske bolnišnice Ernest Gortan pa sporoča, da bodo jutri tisti brez PCT pogoja napoteni na testiranje s HAGT na vstopno točko in jim bodo za zdaj omogočili brezplačno testiranje.


Najbolj brano