Novo otroško igrišče v Majcnih

Pred bližajočim se sežanskim občinskim praznikom so v Majcnih dobili novo otroško igrišče.

V Majcnih imajo otroci odslej na voljo zanimiva in varna igrala. Foto: Olga Knez
V Majcnih imajo otroci odslej na voljo zanimiva in varna igrala. Foto: Olga Knez

MAJCNI > Deset otrok ter njihovih staršev in starih staršev se je konec tedna razveselilo novega otroškega igrišča, ki so ga odprli v sklopu prireditev ob sežanskem občinskem prazniku, ki bo 28. avgusta.

V vasi živi približno 65 prebivalcev. Kaj pomeni igrišče za tako majhno vas v današnjem času, sta naglasila tako sežanski župan David Škabar kot tudi Ivica Podgoršek, predsednica Krajevne skupnosti Štorje, kamor Majcni spadajo.

Vrednost investicije je znašala šest tisoč evrov, za ta denar so na urejeno podlago postavili tobogan, gugalnico, vrtiljak, plezalno steno in plezalno mrežo, konjička na vzmet in gugalnico za dva otroka. Veliko so k ureditvi igrišča prispevali tudi krajani sami, ki so s prostovoljnim delom očistili okolico, postavili ograjo in obnovili stara igrala.

Slavnostni trak so v družbi domačih otrok prerezali občinska svetnica Ljubica Jelušič, predsednica KS Štorje Ivica Podgoršek in sežanski župan David Škabar. (Foto: Olga Knez)

Igrišče se nahaja na začetku vasi, na trati med avtobusnim postajališčem in baliniščem. Že prej so v senco lip postavili klopi in kamnito mizo domačega kamnoseka Tomaža Mahniča.

Podgorškova je še poudarila, da želijo narediti otroško igrišče tudi v Podbrežah, v Štorjah pa že imajo načrt za igrišče za mladino, a je zmanjkalo denarja.

Slavnostno je trak poleg domačih otrok ter Podgorškove in župana Škabarja prerezala še domača občinska svetnica dr. Ljubica Jelušič. Za glasbeni program sta poskrbeli mladi ustvarjalki, flavtistka Neža Jelušič in pianistka Mirjam Orel.


Najbolj brano