Zemljišče v Olmu je na dražbi kupil Aco Kabanica

Nepozidano stavbno zemljišče na območju ob Dolinski cesti v Olmu, med trgovinama Hofer in Mercator, je na nedavni koprski občinski dražbi kupil izolski podjetnik Aco Kabanica.

Nepozidano stavbno zemljišče ob Dolinski cesti v Olmu (levo) je na občinski dražbi  kupil izolski 
podjetnik Aco Kabanica. Foto: Nataša Hlaj
Nepozidano stavbno zemljišče ob Dolinski cesti v Olmu (levo) je na občinski dražbi kupil izolski podjetnik Aco Kabanica. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Lastnik podjetja Elta telekomunikacije, Aco Kabanica, zadnje čase niza nepremičninske posle v Istri. 5242 kvadratnih metrov veliko parcelo je kupil po izklicni ceni 753.426 evrov brez DDV.

Aco Kabanica (foto: Osebni arhiv Aco Kabanica)

Aco Kabanica, izolski podjetnik

“Upamo, da bo država prenehala škoditi sama sebi in bo na razumen čas skrajšala čakalne dobe za izdajo gradbenih dovoljenj.”

Zemljišče je namenjeno za gradnjo večstanovanjske stavbe s poslovnimi prostori. “Že pripravljene idejne načrte bomo uresničili ob morebitnih manjših prilagoditvah. Po prvih načrtih je tam predvidenih približno 27 stanovanj,” napoveduje Kabanica. O tem, kdaj namerava začeti z gradnjo, se še ne more opredeliti.

“S projektanti se sicer že pogovarjamo. Glede na velikost projekta bi lahko hitro začeli in zaključili, težava pa je dolgotrajno čakanje na gradbeno dovoljenje. Nanj se v Kopru čaka vsaj leto dni. Upamo, da bo država prenehala škoditi sama sebi in bo na razumen čas skrajšala čakalne dobe za izdajo gradbenih dovoljenj,” se nadeja Kabanica.


Najbolj brano