Odprli prenovljeno balinišče

V Podgradu je bilo v soboto živahno kot že lep čas ne. Sredi vasi, za mogočno stavbo Narodnega doma, v kateri domuje tudi pizzeria Coccolo, so odprli prenovljeno balinišče.

 Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

PODGRAD > Mladi iz Balinarskega društva Podgrad so ga julija lani, pred vaškim praznikom, shodom ob sv. Jakobu, najprej preplastili s pomočjo krajevne skupnosti, nakar jim je lastnik družinskega podjetja Pur-pla-tex Hektor Šepič kot sponzor predlagal še menjavo strehe.

In res, staro azbestno kritino, ki je za povrh še puščala, so zamenjali z novo pločevinasto, vredno 10.000 evrov, uredili so še osvetljavo, ograje in drugo.

Preden je slovesno prerezal rdeči trak, je Šepič poudaril, da je treba preprečiti nazadovanje domačega kraja. Želi si, da bi ga sovaščani z združenimi močmi poživili in popeljali naprej, zlasti mladi, tudi s pomočjo lokalnega gospodarstva.

Prenovo so podprli še Plama-Pur, Izoterm Plama, Termoplasti-Plama, Plama-G.E.O., Remonting, pizzeria Coccolo, Daibo in Provia. Zbrani Nograjci in prijatelji iz sosednjih vasi so se končno spet lahko družili, klepetali in se smejali ob jedači in pijači ... ter seveda takoj preizkusili novo balinišče.


Najbolj brano