Nič več množičnih zabav na portoroški plaži

Portorož se ne sme spremeniti v Zrće, množično poletno zbirališče mladih na otoku Pagu, so odločeni v piranski občini. Od policistov in redarjev zahtevajo večji nočni nadzor.

Po nočnih zabavah se je Portorož v nedeljsko dopoldne prebudil 
onesnažen in umazan.
Po nočnih zabavah se je Portorož v nedeljsko dopoldne prebudil onesnažen in umazan. 

PORTOROŽ > Več kot tisoč mladih, ki so minuli konec tedna obiskali Portorož ter si na tamkajšnjih plažah privoščili preglasno muziko in zabavo do jutranjih ur, za seboj pa pustili ne le smeti, temveč tudi eno nezavestno osebo in drugo s huje poškodovano hrbtenico, je vznejevoljilo piranskega župana Đenia Zadkovića. Da bi iz Portoroža nastale Zrće, znano poletno zabavišče na otoku Pagu, Zadković ne dovoli, tudi zaradi možnosti širjenja covida-19.

Včeraj je skupaj s predstavniki Okolja Piran in Policijske postaje Piran sklical nujni krizni štab, od katerega si obeta večji nadzor nad poletnim dogajanjem. In to že v prihajajočem vikendu.

S pomočjo policistov in redarjev bo občina skušala mlade umakniti s plaže, kjer je nenazadnje med 22. in 6. uro tudi prepovedano zadrževanje.

“V center Portoroža takšno dogajanje ne sodi, to moramo ustaviti,” je odločen župan. Novi predlogi glede ureditve javnega reda in miru bodo uvrščeni že na dnevni red prihodnje seje občinskega sveta, ki naj bi bila naslednji teden. Župan namerava vpeljati ukrepe, ki so jih uporabili že Izolani. Kaj natančno ima v mislih, bo znano v kratkem.


Najbolj brano