Nov zagon v Hiši Franko tudi z novimi sodelavci

Hišo Franko, mednarodno najbolj izpostavljeno slovensko gostilno, ki ima edina v naši državi dve Michelinovi zvezdici, bodo odprli v petek, 28. maja.

Someljeja Maria Ogl in Joel Gomez Martin, med njima pa z leve 
Valter Kramar in vinar z Gažona Uroš Rojac.
Someljeja Maria Ogl in Joel Gomez Martin, med njima pa z leve Valter Kramar in vinar z Gažona Uroš Rojac. 

STARO SELO > Tako kot je že dolgo običajno ob zagonu nove sezone, bo tudi postepidemijski jedilnik s podpisom Ane Roš in njenih sodelavcev domala povsem nov.

Precej novosti najavlja tudi Valter Kramar, ki skrbi za spremljavo jedem. Tako kot na krožnike tudi v kozarce prodirajo fermentirani sokovi, v Hiši Franko pa izdelujejo tudi svojo kombučo, priljubljeno fermentirano pijačo. V Hiši Franko je precej novih sodelavcev, dobra četrtina, povsem nova pa je someljejska ekipa. Na mesto glavne someljejke je namesto Alena Audića stopila Maria Ogl, doma je iz Madžarske, v ekipi pa sta še dva mlada španska someljeja. Nova moč je tudi barmen, vešč mešanja koktejlov.

Tako bo pred gosti odločitev, ali naj bo spremljava jedem zgolj vinska ali pa mešana z vinom, pivom, fermenti, koktejli ... Kramar je bil v minulih tednih s someljejsko ekipo v številnih slovenskih kleteh in tudi v zamejstvu, da so njegovi novi sodelavci spoznali vina, ki jih bodo ponujali in vinarje, ki jih pridelujejo.


Najbolj brano