Petomajsko priznanje Aleksandru Lemutu

Občina Ajdovščina bo z današnjo slavnostno sejo občinskega sveta zaznamovala praznik občine v spomin na 5. maj leta 1945, ko je bila tu ustanovljena narodna vlada Slovenije. Praznično vzdušje s podelitvijo priznanj najzaslužnejšim bodo pred slovesnostjo zaznamovali ajdovski športniki in športnice, ki bodo v mesto prinesli slovensko olimpijsko baklo.

Petomajsko priznanje Občine Ajdovščina bo za gospodarski uspeh, izkazano domoljubje in doprinos k razvoju skupnosti prejel 
Aleksander Lemut. Foto: Mitja Marussig
Petomajsko priznanje Občine Ajdovščina bo za gospodarski uspeh, izkazano domoljubje in doprinos k razvoju skupnosti prejel Aleksander Lemut. Foto: Mitja Marussig

AJDOVŠČINA > Občina Ajdovščina bo tudi letošnje slavje obeležila virtualno, z neposrednim prenosom slavnostne seje Občinskega sveta Občine Ajdovščina prek spletne strani občine in socialnih medijev, ogledati pa si ga bo mogoče tudi na kanalu GO TV. Občane bo nagovoril župan Tadej Beočanin.

Na slovesnosti bodo podelili občinska priznanja in nagrade. Najvišje, petomajsko priznanje, bo za gospodarski uspeh, izkazano domoljubje in za vsestranski doprinos k razvoju skupnosti prejel podjetnik Aleksander Lemut, direktor trgovskega podjetja Fama Vipava. Ob skrbi za razvoj podjetja si je prizadeval za izboljšanje položaja malih trgovcev in sodeloval pri ustanavljanju Podjetniško trgovinske zbornice v okviru GZS, štiri mandate pa je bil tudi občinski svetnik.

Zlati znak občine Ajdovščina bodo prejeli duhovnik Rafael Klemenčič, župnik v župnijah Kamnje in Črniče, za prispevek k sožitju v skupnosti in skrb za ohranjanje sakralne dediščine, Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna za pomoč v zdravstveni krizi in za zgled plemenitega poslanstva, Malonogometni klub Kix Ajdovščina za predano delo na področju športa in uspehe v malem nogometu, Marjan Krpan za prispevek k razvoju in ohranjanju ljubiteljske kulturne dejavnosti in zborovskega petja v občini ter Nikolaj Ličen za krepitev medsebojnih odnosov in prizadevno delo v skupnosti.

Z jubilejnim priznanjem župana bodo ob 100-letnici nogometa na Ajdovskem nagradili nogometaše in ljubitelje nogometa v občini. Jubilejno priznanje bo za 20 let predanega dela z otroki in mladostniki prejel tudi program Popoldan na cesti Škofijske karitas Koper. S priznanjem za plemenito dejanje, ki ga bodo prevzeli zaposleni v DSO Ajdovščina, se bo župan zahvalil vsem, ki v epidemiji prispevajo k ohranjanju zdravja in k varnosti v skupnosti.

Slavnostna seja bo ob 18. uri, neposredni prenos se bo začel ob 17. uri, ko bodo ajdovski športniki in športnice v mesto prinesli olimpijsko baklo.


Najbolj brano